Çin Başbakanı Li Qiang, Çin'in korumacılığa ve her türlü ayrıştırmaya açıkça karşı çıktığını belirtti.

Çin Uluslararası Tedarik Zinciri Fuarı’nın (CISCE) dünkü açılış töreninde konuşan Li, Çin'in küresel endüstri ve tedarik zincirlerine daha derinlemesine entegre olarak, diğer taraflarla birlikte açık ve kapsayıcı sanayi ve tedarik zincirleri oluşturmaya çalışacağını kaydetti.

Çin'in yabancı yatırımcılara daha fazla kolaylık ve daha iyi teminatlar sağlayacağını belirten Li Qiang, dünyadaki girişimcilerin küresel endüstri ve tedarik zincirlerinin sağlıklı işleyişini ilerletmede aktif rol oynamasını beklediklerini ifade etti.

Li, güvenli ve istikrarlı endüstri ve tedarik zincirlerinin önemine dikkat çekerek, kilit endüstri zincirleri için kaynakların küresel ölçekte koordinasyonunun güçlendirilmesi ve piyasa davranışlarına keyfi olarak müdahalenin önlenmesi çağrısında bulundu.

Li, dünyaya yüksek kaliteli Çin üretimi ve istikrarlı Çin tedariki sağlamaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Li, karşılıklı yarar sağlayan endüstri ve tedarik zincirleri oluşturmak için Çin'in diğer ülkelerle sanayi ve üretim kapasitesi alanındaki iş birliğini ilerletmeye, gelişmekte olan ülkeleri küresel değer zincirlerine daha derinden katılmaya teşvik etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Li, Çin'in sanayi ve tedarik zincirlerinde küresel iş birliğini desteklediğini ve daha dayanıklı, verimli ve canlı endüstri ve tedarik zincirleri oluşturmak için tüm taraflarla ortak çaba harcayacağını açıkladı.

Çin Uluslararası Tedarik Zinciri Fuarı’nın (CISCE) 28 Kasım-2 Aralık günlerinde başkent Beijing’de düzenleniyor.

Hibya Haber Ajansı