Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Bursa’nın Değerleri” söyleşi dizisine kent kültürüne önemli katkılar sağlayan, Bursalılar’ın belleğinde güzel anılarla yer edinen değerler konuk oldu. İlgiyle izlenen söyleşi dizisine bu kez, Uzay Pastanesi sahibi Nizamettin Erol, Ülkü Pastanesi sahibi Numan Büyükyanbolu ve Durak Muhallebicisi’nin üçüncü kuşak işletmecisi İsmail Yurtoğlu konuk oldu. Akkılıç Kütüphanesi’nde ve samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşiyi Nilüfer Belediye Başkan Vekili Remzi Çınar ile çok sayıda vatandaş, ilgiyle takip etti. 

Güzin Abraş’ın sorularıyla yön verdiği söyleşide Bursa’da yarım asırı aşan geçmişi bulunan lezzet durakları, kuruluş ve markalaşma sürecini paylaştı. Uzay Pastanesi isminin hikayesini paylaşan Nizamettin Erol, “Uzaya ilk çıkışın gerçekleştirildiği tarihte yaylada kahvehanede oturuyorduk. Radyodan yayın yapılıyordu ve biz de dikkatle dinliyorduk. Gece saat 3’e kadar uzaya çıkılmasını bekledik. İşletmemiz ilk olarak Polonez Pastanesi ismiyle açılmıştı. İsim değişikliğine gitme kararı aldığımızda, yaşadığımız o an aklıma geldi ve ismini Uzay Pastanesi olarak koyduk” diye konuştu. Uzay Pastanesi’nin ilk olarak dondurmasıyla meşhur olduğunu belirten Erol, kaliteli ürün kullanarak işi sevgiyle yaptıklarını vurguladı. Erol, “Önceliğiniz para olursa, bu iş olmaz. Eskiye sahip çıkarak, yeniliği takip ediyoruz. Çalışanlarımızın mutluluğu, Bursa kenti bizi motive ediyor. Geçmişte bizden alışveriş yapan Bursa’nın duayen isimlerinin torunları, bugün bize geliyor. Bu da ayrı bir motivasyon kaynağımız” ifadelerini kullandı. 

Durak Muhallebicisi’nin üçüncü kuşak sahibi İsmail Yurtoğlu da işletmenin isim hikayesini şu sözlerle anlattı: “1969 yılında dedem İbrahim Yurtoğlu ilk olarak Çekirge’de, otobüslerin son durağının önünde dükkan açıyor. İsmi de bu yüzden Durak Muhallebicisi olmuş. Şu an 3 şubemiz var ve hepsinin önünde de durak var. Bu büyük bir tesadüf.”

Söyleşinin son bölümünde izleyenler de söz alarak, Uzay Pastanesi, Ülkü Pastanesi ve Durak Muhallebicisi’nde yaşadıkları anıları paylaştılar. Söyleşinin ardından Nilüfer Belediye Başkan Vekili Remzi Çınar, konuklara günün anısına anmalık vererek teşekkür etti. 

 

Hibya Haber Ajansı