Dalgın açıklamasında,“Enflasyonun hırsızlık olduğunu, vatandaşın cebinden para çaldığını hep söyledim. Enflasyonun fakirleşme olduğunu, toplumumuzu sinsice çürüttüğünü de hep söyledim. Bugün, içinde bulunduğumuz ekonomik krizin ülkemizi dört koldan nasıl tahrip ettiğini göstermek için huzurunuzdayım. Milletimizi ahtapot gibi saran, her gün çevremizde ve haberlerde karşımıza çıkan bu dört kola, 4K diyorum: kredi batağı, kolay para, kayıt dışılık ve kara para.” dedi.

‘Kredi kartı borcu 1 trilyon lirayı aştı’

Enflasyonun da etkisiyle vatandaşlarımızın kredi kartı borçlarının %120’lik artışla 1 trilyon lirayı aştığını söyleyen Dalgın, konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

“2021’den beri açlık sınırının altında kalan asgari ücretli ve orta direğin reel olarak düşen ücretlerini hep dile getirdik. Aldığı maaşla ay sonunu getiremeyen milyonlarca vatandaşımız da geçinebilmek için kredi kartına yüklendi. Nitekim, icra ve iflas dosyası adedi bu yıl 10 milyon artarak 33 milyonun üzerine çıkmış.”

‘Bazı gençlerimiz parasızlık, geleceksizlik yüzünden kumara, yani kolay para kazanmaya yöneliyorlar’

Dalgın, konuşmasına bazı vatandaşların kolay paraya yönelmesinin nedenlerini anlatarak, “Üzülerek söyleyeyim: çalışarak para kazanmanın giderek anlamsızlaştığı günler yaşıyoruz. Orta direğin iki anahtar hedefi hayal oldu. Nasıl olmasın? Merkez Bankası’na göre, 100 metrekarelik bir evin Türkiye’de ortalama fiyatı 3 milyon lira. Giriş seviyesi bir araba 1 milyon lira. İki kişi çalışan bir çiftin hem masraflarını karşılaması hem bunlar için kredi taksiti ödemesi mümkün değil. Bunu gören bazı vatandaşlarımız kolay para kazanmaya özeniyorlar. Çünkü bazı şeylere çalışarak asla erişemeyeceklerini düşünüyorlar.” diye konuştu.

Burak Dalgın, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya ise şu ifadelerle seslendi:

“İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya da bu acı gerçeği teyit ediyor: ‘Geleceğimiz olan gençlerimizi yasa dışı bahis çukuruna çekmek isteyen örgütlerle hesaplaşmaya devam edeceğiz.’

Hibya Haber Ajansı