İSTANBUL (AA) - Tohum Holding'in tüketici sağlığı şirketi Vitago, premium serisiyle yetişkinlere yönelik Vitago Vegan İyot 150 Mcg ürününü piyasaya sürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vitago Vegan İyot 150 Mcg, titanyum dioksit kaplama içermeyen tablet formunda, geri dönüştürülebilir cam şişelerinde kullanıcıyla buluşuyor.

Vitago Premium serisiyle eczanelere özel ürünleriyle öne çıkan Vitago, yetişkinlere yönelik Türkiye’de ilk vegan glukozamin gıda takviyesi ve seramid içeren ilk kolejen tablet ürünü bulunan portföyüne son olarak Premium Vegan İyot tableti ekledi.

Vitago Premium Vegan İyot, bir tablette günlük beslenme referans değerinin yüzde 100'ünü karşılıyor.

Vitago Premium Vegan İyot, içeriğindeki ana etken madde iyottur. Ürün içeriğinde sadece tablet formunun korunması için gereken maddeler bulunuyor.

Tablet içeriği, bitkisel bileşenlerden oluştuğu için vegan bireylerin kullanımına uygun. Ayrıca, ürün İngiltere merkezli The Vegan Society kurumu tarafından vegan ürün olarak sertifikalandırıldı.

11 yaş ve üzeri yetişkinler için sağlıklı yaşamı desteklemek amacıyla günde 1 tablet kullanılması tavsiye ediliyor. Vitago Premium Vegan İyot, günlük iyot ihtiyacını karşılamak için 120 tabletlik geri dönüştürülebilir cam şişelerde sunuluyor.

Tohum Holding’in bir şirketi olan Vitago, GMP İyi Üretim Uygulamaları Sertifikası, Organik Üretim Müteşebbis Sertifikası, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası, HACCP 22000:2005 Gıda Güvenliği Sistemi Sertifikası, Helal Üretim Sertifikası, Etik Uygunluk Sertifikası, FDA Amerikan Gıda Komisyonu Uygunluk Sertifikası, Vegan üretim sertifikası ve BRC (British Retail Consortium) sertifikaları ile güçlü üretim altyapısına sahip kendi fabrikasında üretimini sürdürüyor.

TRT Çocuk karakterlerini gıda takviyesi alanındaki tek lisanslı üreticisi olan Vitago, çocuklar için Vitago Kids markasıyla Rafadan Tayfa, Pırıl ve Z Takımı lisanslarıyla üretim yapmaya devam ediyor.

Premium grubu ürünlerle anlaşmalı eczanelerde yer alan Vitago, Daily ürün grubuyla Macrocenter, Migros, Watsons, Gratis, Eve Shop, File mağazalarında, Getir, Yemeksepeti, İstegelsin, TRTmarket.com, hepiyihisset.com sanal mağazalarda ve Trendyol, Hepsiburada, Amazon ve N11 başta olmak üzere tüm pazaryerlerindeki kendi resmi mağazasında kullanıcılarına doğrudan temas kuruyor.

Şirket, Watsons’a özel ürettiği exclusive ürün serisiyle tüketiciye güvenilir ürün sunmaya devam ediyor. Vitago, yurt dışında da Körfez ülkeleri ve Balkanlar başta olmak üzere Latin Amerika’dan Moğolistan’a kadar 13 farklı ülkede temsilciliği bulunuyor.