Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Son Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızı, 24 Ağustos tarihinde Büyük Kongremizden önce gerçekleştirmiştik. Aradan geçen süre zarfında ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz ve partimiz açısından önemi haiz pek çok kritik gelişmeyi geride bıraktık.  

Partimizin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nin 7 Ekim’de AK Parti’ye ve temsil ettiği değerlere yakışır bir şekilde anlımızın akıyla icra ettik. Kongremiz, bir AK Parti klasiği olan süreklilik içinde değişim yönümüzün ne kadar güçlü, halen ne kadar diri olduğunu tekrar göstermiştir.

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerimizden 49 arkadaşımız, bayrağı yeni yol arkadaşlarımıza teslim etti. Görevi devreden arkadaşlarımıza partimize ve davamıza yaptıkları üstün hizmetler dolayısıyla bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Kongre sürecimizin öncesinde üç kademe il başkanlıklarımızın bazılarında çeşitli değişiklikler yaşandı. Bu arkadaşlarımıza da emekleri için teşekkür ediyorum. Yeni görevleriyle toplantılarımıza ilk defa katılan arkadaşlarımıza rabbimden başarılar niyaz ediyorum.

Kongremizin ardından 31 Mart seçimleriyle ilgili hazırlıklarımızı çok daha yoğun bir şekilde başlattık. Partimizin öncelikleri çerçevesinde seçim takvimimiz ilerliyor. Temayül yoklamalarımızı Türk siyasetine örnek olacak bir demokrasi ikliminde sizlerin de desteğiyle tamamladık. Yarım kamu görevlilerinin istifa süresi doluyor.

Meclis üyeliği için başvuruları 3 Aralık’a kadar alacağız. Süreç kendi mecrasında ilerlerken biz de gündemimizi işletiyoruz. Milletimizin huzuruna en doğru, en isabetli, en gayretli isimlerle çıkmanın çabasındayız. Temayül yoklamalarıyla saha araştırmalarıyla, istişarelerle, görüşmelerle, partimize mahsus diğer yöntemlerle adaylarımızı belirleyeceğiz.

Kampanya ekibimiz de çalışmalarına başladı. Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi ile görüşmelerimiz olumlu bir mecrada karşılıklı anlayış ve saygı ekseninde devam ediyor. Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız, muhataplarıyla sürekli temas halinde.

Biz de dün Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi Külliyemizde ağırladık. Kendisiyle oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Milli irade düşmanlarına karşı 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulan ittifakımızı daha da güçlendirerek geleceğe taşıma azmindeyiz.

Gayemiz, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 5 yıldır hizmetsizlik girdabında boğulan şehirlerimizi gerçek belediyecilikle tekrar buluşturmaktır. Grup toplantımızda ilan ettiğimiz Yeniden İstanbul, bu mücadelenin parolalarından biri olacaktır. İşte sizler de görüyorsunuz dünyanın gözbebeği olan İstanbul, CHP zihniyetinin elinde eski günlerini mumla arar hale geldi.

Ortaya bir eser koyamadıkları gibi bizim başlattığımız ve belli bir aşamaya getirdiğimiz projeleri bile devam ettiremediler. Eskiyen reklam panolarını yenilemekten başka bir icraatları yok. AK Parti döneminde sakinlerinin yaşamaktan huzur duyduğu aziz İstanbul, ne yazık ki CHP’li iş bilmezlerin yönetimi altında İstanbulluları yoran bir şehir haline dönüştü. Hepimizin bildiği Kara Tren türküsünü şimdi İstanbul halkı her gün söylüyor.

Büyükşehri, ili, ilçesi ve beldesiyle CHP’li belediyelerin alameti farikası vatandaşa nasıl hizmet edilir bilmiyorlar. Çünkü umurlarında değil. Bunların gündeminde emanetini taşıdıkları insanlara hizmet etmek, eser kazandırmak, milletin sıkıntılarına çözüm üretmek gibi bir dertleri yok. Çok daha kötüsü bunu öğrenmek gibi bir niyetleri de yok. Alışmışlar istismar ve korku siyasetine, alışmışlar tıpış tıpış bize oy vereceksiniz demeye, şehirlerine hizmet etmek gereği bile duymuyorlar. Bir de bunu utanmadan, sıkılmadan kameralar önünde söylüyorlar. CHP’li belediye başkanlarının olduğu yerlerde vatandaşımız öyle bir hale gelmiş ki en küçük bir hizmet görse halay çekiyor, davul, zurna çaldırıyor.

Milletimizi inşallah bu cendereden mart ayının sonunda hep birlikte kurtaracağız. Şehirlerimizin bir beş sene daha kaybetmesine müsaade etmeyeceğiz.

Kazanmak hem de ezici bir oranla kazanmak dışında hiçbir seçeneğimizin olmadığı bir seçime daha hazırlanıyoruz. Genel merkezimiz ve Meclis grubumuzla önümüzdeki dört aylık zamanın hazırlıklarını tüm boyutlarıyla, en ince ayrıntılarıyla yürütüyoruz.

 Çevrenin korunmasından, dezavantajlı grupların desteklenmesine kadar Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma hedeflerini titizlikle gerçekleştiren yerel yönetimler, bizim belediyelerimizdir. AK Partili belediyeler, iyi uygulama örnekleriyle uluslararası alanda diğer yerel yönetimlere de emsal teşkil ediyor. Deprem bölgesinden elimizi zaten hiç çekmedik.

Bu ülkenin bırakın aynı şehirde yaşayan insanları, arasında ayrımcılık yapmayı, doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle her karış toprağını aynı standartta eser ve hizmetlerle donatan biziz. Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalet, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan şehirciliğe kadar her alanda yaptığımız tüm eser ve hizmetleri sunduğumuz insanlarımızın hiçbirinin kimliğine bakmadık. Ne vatandaşlarımız, ne bölgelerimiz, ne şehirlerimiz arasında asla ve asla ayrımcılık yapmadık.

Her ne kadar CHP’li belediyeler henüz klasik belediyecilik hizmetlerini vermeyi beceremese de AK Parti olarak bizim vizyonumuz çok ama çok farklıdır. Hem partimizin genel merkez birimlerini hem ilgili bakanlıklarımızın bu doğrultuda çok önemli hazırlıkları var. İnşallah 31 Mart seçimleri kampanyası sürecinde bu hazırlıkları milletimizle paylaşarak AK Parti’nin farkını bir kez daha göstereceğiz.

Hayat pahalılığının bilhassa dar gelirli insanımızın refah seviyesinde yol açtığı gerilemeyi telafi etmek için pek çok mekanizma kurduk. Yeri geldiğinde kendimizi zorlama pahasına ne yapılması gerekiyorsa onu yerine getirmekten çekinmedik.

Hükümette sağladığımız istikrarı muhalefetin elinde bizar olan belediyelere de teşmil ederek şehirlerimizin kalkınmasını hızlandırmak istediğimizi herkese anlatacağız.

Diğer partilerde kimi maddi, kimi ahlaki, kimi şahsi dalaverelerle ortaya çıkan rezillikler AK Parti’nin kapısından içeri giremez.”

Hibya Haber Ajansı