Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İstanbul’da Kuzey Deniz Saha Komutanlığını ziyaretinin ardından beraberinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu ile birlikte Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığına geçti.

Bakan Yaşar Güler beraberindeki heyetle birlikte Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı dolayısıyla hazırlanan serginin açılışını gerçekleştirerek müzeyi gezdi.

Açılış sırasında konuşan Bakan Yaşar Güler, Cumhuriyet'in 100’üncü yılı vesilesiyle düzenlenen serginin hazırlanmasında emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara teşekkür etti. Bakan Yaşar Güler, bu anlamlı faaliyetin, Cumhuriyet'in 100. yılındaki birikimleri ve kazanımları göstermesi bakımından son derece önemli olduğunu söyledi.

Bakan Yaşar Güler, konuşmasını tamamlamasının ardından beraberindekilerle sergiyi gezerek, eserler hakkında Müze Müdürü Erkan Sönmez'den bilgi aldı.

Harbiye'deki sergide, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, İzmir'in düşman işgalinden kurtarılmasından sonra halk tarafından hediye edilen hatıra sancağı, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ne katılan 54'üncü Süvari Alayı'nın sancağı ve Milli Mücadele'de görev alan komutanlara ait 85 obje yer alıyor.

Milli Mücadele'nin kazanılmasında önemli yeri olan İmalatı Harbiye Fabrikalarına ait fotoğraf ve silahlar ile Şakir Zümre ve Nuri Killigil'e ait, ülkenin ilk özel silah fabrikalarında üretilen silahların da bulunduğu sergi, 7 ay boyunca ziyaret edilebilecek. Öte yandan, Bakanlıkca hazırlanan, "Türkiye Yüzyılı'nın Asırlık Birikimi" adlı yüzüncü yıl fotoğraf sergisi de burada yer alıyor.

Hibya Haber Ajansı