Ne Oldu?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüşmesinde İsrail'in Gazze katliamındaki son durum, ateşkes ve kalıcı barış çabaları ile insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması için atılan ve atılacak adımlar ele alındı.
    Al Sani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile başkanlık ettiği Türkiye – Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı'nın "iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri değerlendirme ve ikili ilişkileri daha fazla ortaklıkla geliştirme fırsatı" olduğunu ifade etti.
    Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye ile ortaklığın en yüksek düzeyde olduğunu ve uzun yıllar çeşitli alanlarda elde edilen tecrübeye dayandığını belirterek "Her iki taraf da iyi komşuluk, ortaklık ve karşılıklı çıkar ilkelerine dayalı bağları daha da geliştirme konusunda kararlı." dedi.
    Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez, Türkiye'de elektrik iletim alanında 750 milyon doları bulabilecek yeni bir finansman operasyonu hazırlıklarına başladıklarını söyledi.
    İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, partisinin gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere müstakil olarak girme kararı aldığını bildirdi.
    Suudi Arabistan, OPEC+ üretim kesintilerinin gerekirse Mart ayından sonra da devam edebileceğini açıkladı.
    JP Morgan, 2024 Küresel Yatırım Görünümü Raporu'nu yayımladı. P Morgan, yüksek faiz oranları ve kredilerle ilgili sıkıntıların yönetilebilir olacağını ve gelecek yıl ekonomide bir resesyona yol açmamasının beklendiğini bildirdi.
    Moody’s, küresel ekonominin zayıflaması ve temerrüde düşen krediler ile ABD ve Avrupa'daki gayrimenkul sektörü pozisyonları nedeniyle, 2024 yılında küresel bankaların görünümü üzerinde negatif baskıların artmasının beklendiğine işaret etti.

Ne Olacak?

    Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken Avrupa ve ABD’de PMI verileri açıklanacak.
    Rusya Devlet Başkanı Putin, bu hafta BAE ve Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek.
    Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı