İşletmeler siber sigorta konusunda zorluklarla karşı karşıya

İşletmeler, siber suçluları ve bilinen güvenlik açıklarını ağlardan uzak tutmak için artan zorluklarla karşı karşıya. Ortalama bir işletme kimlik avı planları, çalınan şifreler, bilinen ancak yamalanmamış yazılım açıklarından yararlanma ve diğer karmaşık izinsiz girişlerle uğraşıyor. Bu engeller, ChatGPT gibi akıllı siber suçluları daha etkili hale getiren ve vasıfsız kullanıcıların oyuna girmesini sağlayan üretken yapay zeka (AI) araçlarının ortaya çıkmasıyla daha da artıyor.

Siber sigorta kapsamının en önemli ticari faydaları

Siber sigorta kapsamı, hak kazanan işletmelere çeşitli avantajlar sunuyor. Sigortalı kuruluşlar, öngörülemeyen siber saldırıların maliyetlerinin bir kısmının, hükümetler ve endüstri düzenleyici makamları tarafından maruz kalınan uyum cezaları da dahil olmak üzere, bir poliçe talebiyle karşılanacağını bilerek rahat ediyor. Siber sigorta ayrıca bir işletme ile müşterileri arasındaki bağlılığı ve güveni de güçlendiriyor. Siber sigortaya sahip kuruluşlar, hassas müşteri verilerini güvence altına alma konusunda açık bir kararlılık sergiliyor. Siber sigorta poliçeleri, müşteriler verilerinin bütünlüğüne ve korunmasına değer verildiğini öğrendiklerinde şirketlere rekabetçi pazarlarda da avantaj sağlıyor.

EDR'nin siber sigorta niteliklerini karşıladığından nasıl emin olabilirsiniz?

Sigortacılar, siber sigorta başvuru sahiplerinden, sahip oldukları uç nokta anti-malware önlemlerini belgelemelerini talep ediyor. Geçmişte, şüpheli süreçleri belirlemek için geçmiş verilerden ve bilinen tehdit istihbarat bilgilerinden yararlanan reaktif bir yaklaşım olan imza tabanlı kötü amaçlı yazılım tespiti ve yanıtı yeterli oluyordu. Günde çeyrek milyondan fazla yeni kötü amaçlı yazılım örneğinin geliştirildiği ve ortalama iki günden daha kısa bir süre varlığını sürdürdüğü bir çağda, imza tabanlı kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımı buna ayak uyduramıyor.

Davranış tabanlı tespit, kurumların kötü niyetli süreçleri gerçek zamanlı olarak engellemesini ve ortadan kaldırmasını sağlıyor ve sektör lideri birçok siber güvenlik tedarikçisi, yapay zeka ve makine öğrenimi (ML) özellikleriyle davranış tabanlı tespit sunuyor. EDR, birden fazla uç noktadaki olayları ilişkilendirerek, tehdit modellerini tanımlayarak, bazı tehditleri otomatik olarak izole edip düzelterek, tehdit avcılığını destekleyerek ve siber güvenlik analistlerine şüpheli süreçlere nasıl yanıt verecekleri konusunda eylemler önererek bu kötü amaçlı yazılım önleme tedbirlerini birkaç adım öteye taşıyor.

Hibya Haber Ajansı