İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in gelecek yüzyılını teminat altına alacak sürdürülebilir projelere finansman sağlamak için Paris’te yaptığı girişimler kapsamında Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile çalışmalara hız kazandırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile AFD arasında imzalanan protokol kapsamında çalışmalarını yürüten AFD heyeti, hazırladıkları fizibilite raporu öncesi Başkan Tunç Soyer’e sunum yaptı.

“Çok iyi işlerin ortaya çıkacağından eminim”    

Toplantıda AFD ekibinin sunumunu dinleyen Başkan Soyer, “Bu projeler İzmir’in geleceğini teminat altına alan projeler. Sizin gibi çok iyi bir ekiple çalışmak bizim için çok kıymetli. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve AFD ekibinin çok iyi işleri ortaya çıkaracağından eminim” dedi.

Körfez temizliği ve kentsel dönüşüm

AFD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü ön fizibilite çalışmasının iki temel ayağı bulunuyor. İlk bölümde, İzmir’in Körfez Temizliği projesini de kapsayan “İyileştirilmiş Kentsel Çevre Projeleri” başlığı altında İZSU ile yürütülecek projelere yer verildi. Başlığın içinde yeni atık su arıtma tesislerinin iyileştirilmesi, inşası ve biyolojik çeşitliliğin korunması, yağmur suyu atık su ayrıştırma projeleri, Çilazmak dalyanının restorasyonu ve canlandırılması ile katı atık yönetimi yer alıyor.

Projenin ikinci ayağında ise  “Yeşil ve Dayanıklı Kentsel Dönüşüm” başlığı altında İzmir'in güvencesiz mahallelerinin kentsel dönüşümü, kentsel yeniden yapılanma yaklaşımı, yerinde kentsel iyileştirme ve yoğunlaştırma, mavi/yeşil koridorların ve kamusal alanların geliştirilmesi konuları bulunuyor.

Hibya Haber Ajansı