7-9 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen, değişen dünya, çevre ve yaşam koşullarına uyum sağlamak üzere yapı sektörünün önde gelen firmalarının geliştirdikleri ürünlerinin teknik sunumlarla aktarılacağı, Türkiye’nin farklı şehirlerinden üniversite, kamu kurum ve kuruluşlarından katılımcıların bildirilerini sunacağı kongrenin açılışında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “3 gün boyunca birbirinden kıymetli bildiriler ve sunumlarda çok değerli konuşmacıların bilgi ve deneyimlerini paylaşacakları; siz değerli katılımcıların da katkılarıyla zenginleşerek yarınlara ışık tutacak, aydınlatıcı bir kongre bizleri bekliyor. İnsanoğlunun binlerce yıllık şehirleşme sürecinde her nesil bir öncekinin mirasını devralarak kendi mirasını geleceğe taşımış; bilim ve felsefe aracılığı ile yüzyıllardır süren anlam arayışımız yapılaşmış çevreye ilişkin mimarlık, mühendislik ve şehircilik başta olmak üzere birçok disiplinin doğmasını sağlamıştır. Günümüzde her ne kadar sorun çözme konusundaki yeteneğimiz sayesinde hayatta kalmayı, hatta yaşam alanlarımızı modern hayata adapte etmeyi başarmış olsak da doğal çevreden giderek daha da kopan bir yapılaşmış çevreyi inşa etmenin getirdiği sorunlar ile mücadele etmeye devam ediyoruz. Bugün ve önümüzdeki günlerde burada geleceğin mekanlarını konuşuyor olacağız” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi 47. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan da konuşmasında Cumhuriyet’e ve Eskişehir’e vurgu yaparak, “Buradan çıkan bütün kararlar değişen dünyada, yapılı çevrede 21. yüzyılın yeniden Cumhuriyetin kamucu, toplumcu bakışı, teknoloji ile birlikte doğa dostu hayatları inşa etme noktasında bize yol gösterecektir. Cumhuriyetin yüzüncü yılında o bakış açısını yeniden tutup çıkaracağız. Herşey Cumhuriyetin kaynağında saklı.” diye konuştu.

9 Aralık Cumartesi 12.30’da gerçekleşecek kapanış oturumunda ise Mimarlar Odası Ankara Şubesi 47. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in birlikte gerçekleştireceği ‘Katılımcı ve Yaratıcı Yerel Yönetim Deneyimleri’ hakkında söyleşi yer alacak.

Hibya Haber Ajansı