WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Öztrak: “Tek kişilik hükümet, ülkeye de gençlere de gün yüzü göstermiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı’nın (OECD) 15 yaş grubundaki öğrencilerin temel bilgi ve becerilerini ölçmek için yaptığı PISA araştırmasının 2022 yılı sonuçları değerlendirdi.

Öztrak: “Tek kişilik hükümet, ülkeye de gençlere de gün yüzü göstermiyor”
Paylaş:

Öztrak, matematik, okuma becerisi ve fen alanlarında öğrencilerin aldığı puanların OECD ortalamasının oldukça altına olduğunu belirterek,  “Her üç alanda da OECD ülkeleri arasında en sondaki 10 ülke arasındayız.” dedi.

Rapora göre Türkiye’deki öğrencilerin üçte birinin uluslararası düzeyde tanımlanan sosyoekonomik gelişmişlik dilimlerin en altında yer aldığını kaydeden Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

“Bu, evlatlarımızın araştırmaya katılan en dezavantajlı öğrenciler arasında olduklarını gösteriyor. 2022 yılında Türkiye’deki öğrencilerin yüzde 44’ü yaşamından memnun olmadığını söylüyor.  Bu oran, sadece OECD ülkeleri arasında değil, araştırmaya katılan 74 ülke arasındaki en yüksek memnuniyetsizlik oranı. Tek kişilik hükümet, ülkeye de gençlere de gün yüzü göstermiyor. Bu ucube sistemle, ülkemizin geleceği gençlerimizin istikbali de, umutları da kararıyor.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.