Avrupakent GYO’nun 100.000.000 adet payının pay başına 55,08 TL fiyattan halka arzına SPK tarafından onay verildi.
AZTEK – VBTS kapsamında şirket paylarına 5 Ocak’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 5 Ocak’a kadar uzatıldı.
ATAKP – Şirketin TİGEM tarafından  düzenlenen 2024 Yılı Altınova, Gözlü ve Konuklar Tarım İşletmeleri Sulu Sahalarda Patates Tohumluğu Üretimi Arazi Kiralama ihalesinde 3.768 dekar arazi kiralama hakkı kazandığı açıklandı.
ADESE – Aydın Sanayi ve Ticaret Merkezi Projesinin kesin kabulünün gerçekleştiği açıklandı.
AGROT – Soğuk hava depolama alanında faaliyet gösteren bir şirketin %90 payının alınması kapsamında ön görüşmelerin yapılmasına karar verildiği açıklandı.
ATATP – Şirket bağlı ortaklığı ATP GSYO'nun sermaye artırımı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
BARMA – Konya Ereğli Kağıt üretim tesisinde kurulumuna karar verilen enerji santrali ön lisansı izni için yapılan başvuru onayından sonra yürürlüğe girmek üzere şirket ile Murel Yatırım Kojenerasyon Tesisi kurulum, devreye alma ve test süreçleri için 21 ayda devreye alma koşulu ile 31 milyon dolar tutarında sözleşme imzalandığı açıklandı.
BEGYO – Şirket payları bugün Borsa’da işlem görmeye başlayacak.
BIENY – 3 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
CCOLA – 3 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
CONSE – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Doğal Enerji’nin sermayesinin artırılması ile Edusa’nın sermayesinin artırılması işlemlerinin tescil edildiği açıklandı.
CWENE – Şirketin Akdeniz Elektrik Dağıtım’a yapmış olduğu arazi uygulamalı GES başvurusunun Antalya’da toplamda 7.730 kWe kurulu gücünde iki ayrı GES projesi kapsamında uygun bulunduğu açıklandı.
DAPGM – Şirket ortaklarından Ziya Yılmaz'ın 631,4 milyon TL’yi şirket hesaplarına sermaye avansı olarak aktardığı açıklandı.
EBEBK – Kasım ayında mağazaları ve e – ticaret kanalından satılan toplam ürün adedinin %25,5 artışla 6.701.010’a, Ocak – Kasım döneminde %15,5 artışla 74.681.404’e yükseldiği açıklandı.
ENSRI – Cem Sultan Bodur tarafından 140.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldığı açıklandı.
GEDZA – Şirket bağlı ortaklığı Gediz Plastik’in Bakanlığa yaptığı Yatırım Teşvik Belgesi süre uzatımının onaylandığı açıklandı.
GENIL – Şirketin %66 oranında pay sahibi olduğu Gen Pharma Caucasus Manufacturing tarafından kurulacak olan ilaç üretim tesisinin temel atma töreninin gerçekleştirildiği açıklandı.
GWIND – Şirkete ait Bursa’da inşaatı devam eden Taşpınar Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi Projesi’nin 9,4 MW'lık Hibrit GES kısmının devreye alındığı açıklandı.
HALKB – 84 gün vadeli 704 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
HUBVC & VERUS & YGYO – VBTS kapsamında şirket paylarına 5 Ocak’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
ICUGS & LINK – VBTS kapsamında şirket paylarına 5 Ocak’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.
ISMEN – Tuzla’ya şube açılmasına karar verildiği açıklandı.
ISKPL – Şirket ile yurt içinde bir müşterisi arasında imzalanan 6 milyon euroluk  levhalara ilişkin sözleşme kapsamında siparişin %46,8’inin tamamlandığı açıklandı.
IZFAS – Ahmet Elhanay tarafından 500.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
KOZAA – Şirketin %99,04 oranında sahibi olduğu ATP İnşaat ‘ın %99 bağlı ortaklığı ATP Havacılık’ın sermayesinin 107 milyon TL’den 1,5 milyar TL’ye yükseltilmesi kararının TMSF tarafından onaylandığı açıklandı.
KBORU.HE – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler Borsa’da Satış Yöntemi ile bugün toplanacak.
KZGYO – Genel Müdürlük görevine Cenk Cerrah’ın atandığı açıklandı.
KLSER – 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
KGYO – Şirketin, %100 pay sahibi olduğu Kasaba Bir Servis ile kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemi için yaptığı başvurunun SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.
LUKSK & SELGD – VBTS kapsamında şirket paylarına 5 Ocak’a kadar tek fiyat işlem yöntemi getirildi.
LUKSK – Şirketin, %100 pay sahibi olduğu Lüks Gayrimenkul’ü devralması suretiyle gerçekleştireceği kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemi SPK tarafından olumlu karşılandı.
MEKAG – Şirketin 1,5 milyon euroluk Kırma Eleme Tesisi Siparişi aldığı açıklandı.
MEGMT – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün toplanacak.
OYAKC – 10 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
PRKME – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 20.000 adet pay 21,66 – 21,80 TL fiyat aralığından geri alındı.
SURGY – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün toplanacak.
SNICA Ali Fatinoğlu tarafından 4.040.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
SKTAS – ISCTR’nin ve TSKB’nin içinde yer aldığı ISCTR liderliğindeki konsorsiyumun sağlamış olduğu 7,7 milyon euro değerinde olan şirket uzun vadeli kredilerinin bir yılı geri ödemesiz olmak üzere toplam beş yıl vadeli refinansmanı ve buna ilaveten 18 ay vadeli 600.000 euro ilave fonlama sağlanması amacıyla Kredi Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
SKBNK – Fitch tarafından bankanın Uzun Vadeli Ulusal Notu'nun BBB(tur)’dan BBB+(tur)’a yükseltildiği açıklandı.
SEKFK – 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
TAVHL – Şirketin 2023 yılında hizmet verdiği yolcu sayısının 2022'nin %22, 2019'un ise %6 üstünde gerçekleştiği açıklandı.
TAVHL – Yurt dışında 1.827 gün vadeli 400 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.
THYAO – S&P tarafından şirketin kredi notunun teyit edildiği, not görünümünün Durağan‘dan Pozitif'e revize edildiği açıklandı.
VRGYO – Şirketin ÖİB tarafından gerçekleştirilecek İstanbul’daki arsa satış özelleştirme ihalesine teklif verdiği açıklandı.
VAKBN – 91 gün vadeli 200 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
VAKBN – 15 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
YKBNK – 191 gün vadeli 20 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı