Toplantıda kent genelinde 116 caminin hasarlı olduğu kaydedilirken, 26’sının ilçe merkezlerinde bulunduğu, bunların bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

 

Meydana gelen depremlerin ardından Şanlıurfa’da bulunan camilerde hasar alan minarelerin tamamında bakım ve onarım çalışmaları yapılırken, tescilli yapı olan ve tarihi değeri bulunan Ulu Camii, Nimetullah Camii, Hasan Paşa Camii ve Selahattin Eyyubi gibi camilerde bakım onarım çalışmalarının Bilim Kurulu kararları doğrultusunda devam ettiği kaydedildi. Az ve orta hasarlı camilerde onarım çalışmaları hızlı ilerlerken tescilli yapılardaki çalışmalarınsa 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.

 

Bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği camilerdeki çalışmaların hızla bitirilmesi talimatını veren Vali Şıldak, yakın tarihte bu camilerin yeniden ibadete açılacağını söyledi.

 

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Yasin Akgül, İl Müftüsü Ramazan Tolan, Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Erkan Delen, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Aras, AFAD İl Müdürü Şelal Ufuk Ergeldi ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Şube Müdürü Rıdvan Tok katıldı.