İSTANBUL (AA) - Samsung Electronics, sanatçı Keith Haring'in eserlerini The Frame TV serisinde sunuyor.

Şirket açıklamasına göre, Keith Haring'in eserlerinden oluşan yeni bir koleksiyon Samsung Art Store'da yer aldı. Sanatçının 12 eserinin yer aldığı koleksiyon, Samsung The Frame TV'ler sayesinde Haring'in kalıcı mirasını dünyanın dört bir yanındaki evlere taşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsung Electronics Görsel Ekran İş Birimi Başkan Yardımcısı Seline Sangsook Han, çağdaş sanatçının gücünü ve enerjisini Samsung Art Store'a getirmekten heyecan duyduklarını belirterek, "Keith Haring dünya çapında kabul gören bir görsel dil yarattı ve biz de onun eserlerini büyük bir mutlulukla küresel izleyicilerimize dijital platformumuz aracılığıyla sunuyoruz. Böylece kullanıcılar, bu eserlerin keyfini evlerinde çıkarabilecekler." ifadesini kullandı.

Döneminin en ünlü genç sanatçılarından Keith Haring, 1980'lerde New York sokak kültürünün önemli bir temsilcisiydi. Şehri karakterize eden sokak sanatından ilham alan Haring, çalışmalarını dünyanın dört bir yanındaki galeri ve müzelerde sergiledi.

Samsung Art Store kullanıcıları artık, "Radiant Baby", "Retrospect" ve "Untitled (Dans Eden Köpekler)" gibi eserleri görüntüleyebilecek. Bu eserler, The Frame model televizyonların 16:9 ekran oranına göre optimize edildi.

Keith Haring Studio temsilcisi olan uluslararası marka lisanslama ve danışmanlık ajansı Artestar'ın Kurucu Başkanı David Stark ise Samsung Art Store ile çalışmanın, Keith Haring'in ikonik sanat eserlerini küresel bir kitleyle paylaşmak adına kendilerine harika bir fırsat sunduğunu aktararak, "Sanat herkes içindir ilkesini benimseyen Keith'in eserleri, The Frame televizyonları sayesinde hem hayranların hem de yeni takipçilerin evlerinde yer alacak. Sunulan koleksiyonun Keith Haring'e ve onun mirasına olan ilgiyi artıracağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Haring, kariyeri boyunca sadece yaratıcı işler yapmakla kalmadı, aynı zamanda toplumun iyiliği için de sanatsal çalışmalar gerçekleştirdi. Okur yazarlık kampanyaları ve AIDS'le mücadele eden girişimler de dahil olmak üzere çeşitli sosyal farkındalık projelerinde de yer aldı. Hastaneler, yoksul çocuklar ve çeşitli toplum sağlığı kuruluşları yararına çok sayıda duvar resmi, heykel ve resme imza attı. Keith Haring Vakfı, sanatçının çalışmaları çerçevesinde, müzeler, galeriler, yayıncılar ve sanat eğitimi programı küratörleriyle iş birlikleri hayata geçiriyor. Birçok uluslararası retrospektife konu olan yer Haring’in eserleri, Museum of Modern Art, Whitney Museum of American Art gibi önemli sanat müzelerinde sergilenen özel ve kamu koleksiyonlarında yer alıyor.

Samsung, kullanıcıların sanat başyapıtlarını ve paha biçilmez koleksiyonları kendi evlerinin rahatlığında görüntülemesini mümkün kılmak için, 2017 yılında Samsung Art Store'u kullanıma sunduğundan bu yana önemli sanatçılar, müzeler ve sanat galerileriyle iş ortaklıkları gerçekleştiriyor. Haring koleksiyonunun yanı sıra, Samsung Art Store'da Gustav Klimt, Kandinsky ve Van Gogh gibi sanatçının binlerce dijital sanat eseri ile Londra'daki Tate, Madrid'deki Prado ve Viyana'daki Belvedere Müzesi gibi dünyanın önemli sanat kurumların dijital koleksiyonları bulunuyor.