Airbus (AIR), Cathay Pacific Airways Ltd. şirketi Aiurbus’tan altı adet A350 kargo uçağı satın alacağı ve 20 adet kargo uçağının daha satın alma opsiyonu olacağı açıklandı. Teslimatlar 2027 yılından itibaren başlayacak ve 2029 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Cathay'dan yapılan açıklamada, alışılagelmiş önemli indirimler uygulanmadan önce satın alma işleminin yaklaşık 2,7 milyar dolar değerinde olduğu belirtildi.

Walgreens Boots Alliance Inc. (WBA) grip hizmetlerinde de iyileştirmeler yaptığını duyurdu. Şirket, çoğu sigorta planı tarafından katkı payı olmadan desteklenen ve grip ve RSV aşılarını da içeren ücretsiz COVID aşılarının devam eden tedarikini vurguladı. Bu duyuru, Nature Reviews Endocrinology'nin 2021'de doğum öncesi Tylenol kullanımıyla ilişkili risklere ilişkin daha fazla araştırma yapılması yönündeki çağrının ardından geldi. Tylenol'ün hamile kadınlar tarafından kullanıldığında güvenliğine ilişkin kanıtların kabul edilebilirliğini ele alması beklenen önemli bir New York mahkemesi kararı sonrası şirket hisselerinde sert yükseliş görüldü. Yasal işlemler, Tylenol'ün aktif maddesi olan asetaminofenin doğum öncesi kullanımının çocuklarda otizm ve DEHB riskini artırabileceğini iddia eden yaklaşık 440 davayla büyük ilgi topladı. Bu davalardaki sanıklar, bu tür iddiaları destekleyecek kesin bir kanıt olmadığını ileri sürerek bu iddialara sürekli olarak itiraz ettiler.

Blackstone Inc. (BX)  ve Digital Realty (NYSE:DLR) bugün Frankfurt, Paris ve Kuzey Virginia'da dört adet hiper ölçekli veri merkezi kampüsü inşa etmeyi amaçlayan bir ortak girişim duyurdu. Ortaklık, bulut hizmetleri ve yapay zeka (AI) gelişmelerinin etkisiyle artan veri merkezi kapasitesine yönelik talebi karşılamaya yönelik olduğu açıklandı. Tahmini maliyeti yaklaşık 7 milyar dolar olan iddialı projede Blackstone'un %80 sahiplik hissesi için 700 milyon dolar yatırım yapması bekleniyor. Digital Realty kalan %20 hisseyi elinde tutacak. Veri merkezlerinin önümüzdeki birkaç yıl içinde yaklaşık 500 megawatt (MW) BT yük kapasitesi sağlaması öngörülüyor. Şu an itibariyle, 46 MW'lık tesislerin geliştirilmesi halihazırda devam ediyor ve bu kapasitenin üçte biri müşterilere önceden kiralanmış durumda.

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı