Yabancıların Pay Alım – Satım İşlemleri
Yabancı yatırımcılar Kasım ayında 26,9 milyar dolar alış ve 26,2 milyar dolar satış yaparken, toplamda 725,8 milyon dolar alış gerçekleştirdi.                                                                                                                       AKGRT – Kasım ayında prim üretimi %72 artışla 2,2 milyar TL’ye, Ocak – Kasım döneminde prim üretimi %99 artışla 22,3 milyar TL’ye yükseldi.
AKFYE – Şirketin 66,25 MWe hibrit GES için ve 92,4 MWe ilave rüzgar kapasite artışları için ihale ve yatırım süreçlerini başlattığı açıklandı. 
ALARK – Kazakistan’da tarım ve seracılık sektöründe faaliyet göstermek üzere 23 milyon Kazakistan Tengesi sermayeli şirketin kurulmasına karar verildiği açıklandı. 
ALCAR & EGEPO & MRSHL & YAPRK – VBTS kapsamında şirket paylarına 11 Ocak’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
AVPGY – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 13 – 14 – 15 Aralık’ta toplanacak.
A1CAP & RTALB & PRDGS & GLRYH – A1 Eğitim ve Filo Kiralama unvanlı şirketin kuruluş işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.
ASTOR – Şirket ile Aksa Energy Qyzylorda arasında 4,6 milyon dolarlık Transformatör satış sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
AGROT – Şirketin Manisa’da gübre üretimi faaliyeti gösteren bir firmanın %70’nin alınması için görüşmelere başlandığı açıklandı.
AVHOL – Agrico Yatırım Holding’in sermayesinin 1,3 milyon TL’den 10.000.000 TL'ye çıkarılmasına ve şirketin 5 milyon TL ile sermaye artırımına katılım sağlayacağını açıklaması sonrasında sermaye artışının gerçekleştirilememesi nedeni ile sermaye artırımına katılım kararının iptal exvbdilmesine karar verildiği açıklandı.
ARASE – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Aras Elektrik Perakende’nin 277.200 MWh yeni enerji satış anlaşması yaptığı açıklandı.
BMSTL – Şirket ortakları Ali Zontur ve Mustafa Zontur tarafından, şirketin diğer ortağı olan Ahmet Rauf Mollaoğlu'na ait bulunan toplam 4.000.000 adet A Grubu imtiyazlı payın devralınması ve buna karşılık olarak Ahmet Rauf  Mollaoğlu tarafından, Ali Zontur ve Mustafa Zontur'a ait bulunan toplam 4.000.000 adet B Grubu imtiyazsız payın devralınması konusunda yapılan sözleşme sonrasında gönüllü pay alım çağrısı yapılacağı açıklandı.
BSOKE & IHLGM – VBTS kapsamında şirket paylarına 11 Ocak’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 11 Ocak’a kadar uzatıldı.
BTCIM – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Batıliman’ın halka arzı kapsamında kayıtlı sermaye sistemine geçiş için başvuru yapılmasına karar verildiği açıklandı.
BMSCH – Şirketin Gebze Üretim Tesislerinde planlanan 400.000 dolar büyüklüğündeki Çelik Hasır Kaynak Makinesi yatırımının tamamlanarak üretime geçildiği açıklandı.
CEMAS – Samet Çetinel tarafından 220.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
DARDL – 182 gün vadeli 100 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
GRTRK – Murat İçcan tarafından 3.745.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
ICUGS – Lider Sermayedar Mustafa Mümtaz Özkaya'dan 28,9 milyon TL daha sermaye avansı alındığı açıklandı.
ISCTR – Yurt dışında 367 gün vadeli 33,1 milyon sterlin tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.
ISCTR – Yurt dışında 367 gün vadeli 10 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.
KCAER – Şirketin 22,4 milyon dolar tutarında ağırlıklı olarak çelik profil siparişi aldığı açıklandı.
KRONT – Şirketin E – Turquality programı kapsamına alındığı açıklandı.
KLSER – Al – Sadaf Porselen ve Seramik Kaşı Üretimi unvanlı şirketin %49’unun 558.000 dolara satın alınması kapsamında sözleşme imzalandığı açıklandı.
KTLEV – Samet Çetinel tarafından 88.340 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
KTLEV – Yunus Emre Yıldırım tarafından 70.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
KLSER – Planlı çalışma nedeniyle ara verilen Çan'daki seramik kaplama malzemeleri üretim tesislerinin faaliyete tekrar başladığı açıklandı. 
LIDFA – 200 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.
KBORU – Şirket paylarının halka arzı kapsamında halka arz büyüklüğünün 2,0 katı talep geldiği açıklandı.
MAVI – Şirketin 2023 yılı revize beklentileri aşağıdaki şekilde açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı