Bakan Osman Aşkın Bak'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Kıymetli hakemimiz Halil Umut Meler’i ziyaret ettik. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Tabii dün akşam yaşadığımız Ankaragücü-Çaykur Rizespor arasındaki müsabaka sonrasında yaşadığımız olay gerçekten hepimizi derinden üzdü. Bu olayı şiddetle kınıyoruz.

Bu olaya sebebiyet verenlerle ilgili zaten hem içişleri hem de adalet bakanlığımızla görüşmüştük onlar gerekli değerlendirmeleri ve işlemleri yaptılar şu andan onlarla ilgili süreç mahkemeye intikal etti ve süreç mahkemede sürüyor. Tabii ki bu Türk sporu açısından da önemli bir geceydi. Yeniden birlik ve beraberlik olmamız için Türkiye’nin spordaki hakemler üzerindeki baskıyı azaltacak şekilde herkese görevler düşüyor.

Futbolun ve sporun bütün elemanlarının ögelerinin hepsinin kendi üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. Dolayısıyla yorumları değerlendirmeleri yaparken bunlara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Öncelikle herkesi sağduyuya çağırıyoruz.

Almanya’da oynanacak Avrupa Şampiyonası öncesinde ligimizin daha kaliteli olmasını istiyoruz. O yüzden bu tip olaylara kesinlikle karşıyız ve prim vermeyeceğiz. Tabii hakem Halil Umut Meler kardeşimiz içerde duygularını ifade etti. Ben de hakem camiasından geliyorum o yüzden onu çok iyi anlıyorum. Bunları spor sahalarında görmek istemiyoruz.

Bunların hiçbirine fırsat vermeyeceğiz. Bununla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız da yakından takip ediyor. Bence bütün yöneticilerimize kulüp başkanlarımıza futbolun bütün değer ögelerine büyük görev düşüyor. Hepimiz bu olayı bir milat noktası olarak görerek herkesin kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Türk sporunun değerini artırmak için çaba göstermemiz gerekiyor."

Hibya Haber Ajansı