Altın geçtiğimiz haftadan aldığı satıcılı dalgayı yeni haftaya da taşıyarak satıcılı bir haftalık başlangıç yaptı. 2004 dolar/onstan güne başlayan sarı maden, seans boyu satış baskısından kurtulamayarak 2000 dolar/onsun altına kadar sürüklendi. FED haftasına altın satıcılı bir başlangıç yaparak gün içinde 1976 dolar/onsla seansın en düşük seviyesini kaydetti. Gün sonu kapanışını ise 1981 dolar/onstan yapan sarı maden, yüzde 1,1 kaybı hanesine yazarak kayıpla günü tamamlamış oldu. Bugün ABD’de açıklanacak olan enflasyon verisi dikkatle takip edilecekken, FED toplantısı öncesi piyasaların fiyatlaması açısından stratejik bir öneme sahip.

Gümüş de altınla beraber haftaya satıcılı bir başlangıç yaparak haftaya 23 dolar/onsun altına yerleşmiş oldu. 22,82 dolar/onstan yaptığı kapanışla birlikte yüzde 0,8 kaybı hanesine yazdı. Bu kapanışla birlikte gümüş üst üste altıncı kapanışı da kayıpla tamamlamış oldu.

Platin diğer kıymetlilerle benzer şekilde kırmızıda bir kapanış yaparak öne çıktığı bir günü geride bıraktı. 921 dolar/onstan güne başlayan platin,913 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,9 kaybı hanesine yazmış oldu.

Paladyum dünkü seansta diğer kıymetlilerden ayrışarak yeşilde bir kapanış yaparak seansın tek kazançla kapanış yapan kıymetli madeni oldu. 946 dolar/onstan güne başlayan paladyum,962 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,6 kazancı hanesine yazdı.

Kaynak Troy

Hibya Haber Ajansı