Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) bünyesinde hizmet veren Sosyal Sahne, Eskişehir’de kurulmuş amatör ve özel tiyatro topluluklarına ücretsiz prova yeri ve oyunlarını tarifeli olarak seyirciyle buluşturma imkanı sağlanıyor.

Üniversite öğrencileri tarafından oluşturulan tiyatro grupları, amatör tiyatro grupları ve özel tiyatro gruplarının ücretsiz olarak prova ve tarifeli olarak oyun sahneleme imkanı yakaladığı Sosyal Sahnede bu alanda kendini geliştirmek isteyenler için ücretsiz sahne sanatları eğitimleri, çocuk tiyatrosu, doğaçlama tiyatro ve beden dili eğitimleri düzenleniyor.

Büyükşehir belediyesi yetkilileri, 75 Yıl Mahallesi’nde bulunan Sultandere Kültür Merkezi Sosyal Sahnenin aktarmasız ve kent merkezinden doğrudan tesise ulaşımı sağlayan tramvay seferleri ile de ulaşılabilir bir merkez olduğuna dikkat çektiler.

Yetkililer, Sosyal Sahne ile gençlerin ve amatör tiyatro gruplarının yanında olmaya devam edeceklerini belirterek düzenlenen eğitimlerle sanata ilgi duyan bireylere destek çalışmalarının artarak süreceğini kaydettiler.

Hibya Haber Ajansı