Tether’in teknoloji sağlayıcısı olduğu vize programı, bireylerin büyüyen bir uluslararası turizm merkezi olan El Salvador için yeni bir sosyo-ekonomik manzaranın şekillendirilmesine katkıda bulunacak. Ekonomik genişlemeye de destek verecek olan program, toplumsal dönüşümü yönlendirmeyi amaçlayan bireyleri teşvik etmek için tasarlandı.

Program öncelikle katılımcıların kültür, güvenlik, teknoloji ve toplumsal ilerlemede yeni ölçütler belirleyecek bir geleceğin birlikte yaratılmasını sağlamaya odaklanıyor. Bu doğrultuda bireylere, El Salvador'un son teknoloji ve finansal yenilikler için küresel küresel bir merkez haline gelmesine ve ülkenin büyümesine destek oldukları taktirde, El Salvador Pasaportu elde etme imkânı sunuluyor. Programda, katılımcıların uygunluğu açısından ise toplumsal ilerlemeye önemli ölçüde katkıda bulunmayı amaçlayan, yüksek varlıklı yatırımcılar da dahil olmak üzere vizyoner bireylere öncelik veriliyor.

“Bu girişim, şehirleri ve toplulukları finansal özgürlük ve yenilik arayışında destekleme konusundaki kararlılığımızı gösteriyor”

Bir teknolojisi sağlayıcısı olarak El Salvador hükümetiyle gerçekleştirdikleri iş birliğinin önemini vurgulayan Tether CEO'su Paolo Ardoino, “Bu girişim, şehirleri ve toplulukları finansal özgürlük ve yenilik arayışında destekleme konusundaki kararlılığımızı gösteriyor. Ayrıca geliştirdiğimiz iş birliği bölgedeki büyümeyi ve yeniliği teşvik etmek amacıyla teknolojik yeteneklerimizi kullanmamız için eşsiz bir fırsat. Teknoloji sağlayıcısı olarak seçilmek, anlamlı bir değişim sürecinde sağlam altyapının önemini vurguluyor. Öte yandan bu ortaklık; teknolojiyi ilerletme, ulusları güçlendirme ve bireylerin geleceğe yatırım yapmalarına olanak sağlama hedeflerimize olan bağlılığımızı güçlendiriyor.” dedi.

Bu öncü iş birliği, Tether'in temel teknoloji ve ödeme altyapısı sunarak şehirleri, ülkeleri ve toplulukları destekleyen teknoloji sağlayıcısı olma rolünün altını çiziyor. Girişim, El Salvador’u ise turizm ve ekonomik özgürlük alanında çığır açan bir merkez haline getirmeyi amaçlarken ülkenin toplumsal dönüşüme ve yenilikçiliğe doğru önemli bir adım atmasını sağlıyor.

Programa ilişkin açıklamalarda bulunan El Salvador Dışişleri Bakan Yardımcısı Adriana Mira, “Bu iş birliği, ekonomik kalkınma ve inovasyona olan bağlılığımızda çok önemli bir kilometre taşı. El Salvador Özgürlük Vize Programı’nın kabulü, bireylerin ulusumuz için müreffeh bir geleceği şekillendirmeye aktif olarak katılmaları için olağanüstü bir fırsat sunuyor.” dedi.

Program, Salvadorlular için daha müreffeh bir geleceğin temellerini atmayı amaçlıyor

 

Hayati öneme sahip sosyal kalkınma projeleri arasında öğrenciler için öğrenme kaynaklarının ve olanaklarının iyileştirilmesi, tıbbi altyapının iyileştirilmesi ve temel hizmetlere yaygın erişimin sağlanmasının yanı sıra ulaşım ve iletişim ağları da dahil olmak üzere ülkenin altyapısının güçlendirilmesi yer alıyor. Bu projeler yalnızca toplulukları kalkındırmayı değil, aynı zamanda tüm Salvadorlular için daha müreffeh bir geleceğin temellerini atmayı da amaçlıyor. Bu taahhüt, El Salvador’un kapsayıcı kalkınmaya olan bağlılığını yansıtırken, ülkeyi Orta Amerika’da ilerlemenin sembolü olarak konumlandırıyor.

Programın başvuru süreci, El Salvador’un ekonomik kalkınmasına, kültürel zenginleşmesine ve toplumsal kalkınmaya ileri görüşlü katkıları teşvik edecek şekilde düzenlendi. Süreç, Bitcoin veya USDT cinsinden iade edilmeyen 999 ABD doları tutarında bir depozito gerektirirken kabul edilen tüm başvuru sahiplerinin ise KYC'yi geçmesi gerekiyor. Kabul üzerine depozito, Özgürlük Vizesini ve ardından vatandaşlığı güvence altına almak için gereken 1 milyon dolarlık Bitcoin veya USDT yatırımına aktarılıyor. Bu yatırım, katılımcıların Özgürlük Vizesini almalarına ve ülkenin büyümesine aktif olarak katkıda bulunmalarına olanak tanıyor. Aileler aynı zamanda toplu başvuru yapma fırsatına da sahip olurken eşler, çocuklar ve bakmakla yükümlü olunan akrabalar gibi uygun aile üyelerinin de katılmasına olanak tanınıyor.

 

Hibya Haber Ajansı