Yontar yaptığı açıklamada, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kaymakamlıklara gönderilen yazı ile 108 okula manevi danışman adı altında İmam atanmasına dikkati çekti.

Eğitim sisteminin git gide kötüleştiği bu dönemlerde okullara rehber öğretmen yerine imam ataması yapılmasının doğru olmadığını belirten Yontar, “Sizin bu zihniyetiniz gitmeden öğrenciler bu karanlıktan kurtulamayacak” dedi.

Öğretmenlerin yıllardır atama beklediğinin altını çizen Yontar, şunları kaydetti:

“Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kaymakamlıklara gönderilen yazıyla 158 okula manevi danışman adı altında imam atandı. Aynı yazı başka illerin müdürlüklerinden de okullara gönderildi. Tam da PISA raporlarında okullarda okuduğunu anlama yeterliliğinde son sırada olduğumuz ortaya çıkmışken, her 100 öğrenciden 20'sinin sınıfa aç girdiği OECD raporlarında yazılmışken okula manevi danışman atamak nasıl bir zihniyetin ürünü, nasıl bir cehalettir? Bunun yanı sıra, Örgün Eğitimle ilgili bunca sorun dururken bakanlığınız nelerle uğraşıyor. Siz ve bu köhne anlayışınız gitmeden öğrenciler karanlıktan, eğitim sistemi bozulmaktan kurtulamayacak.”

Hibya Haber Ajansı