“Aralık Vade Endeks 30 Sözleşmesi”

Aralık vadeli endeks 30 sözleşmesinde son günlerdeki zayıf seyir sonrasında dün tepki alımları etkili oldu ve sözleşme günü %3.11 oranında güçlü yükseliş ile 8633 seviyesinden tamamlandı.

Dün yaşanan güçlü yükseliş sonrasında son günlerde zayıf bir seyir izleyen kısa vadeli göstergelerde toparlanma görüyoruz.

Haftanın son işlem gününe alıcılı başlamasını beklediğimiz sözleşmede 8690 seviyesini ilk ara direnç olarak izleyeceğiz.

Bu seviyenin aşılması halinde ise orta vadeli düşüş trendinin üst bandı olan 8840 seviyesine kadar hareketin devamını görebiliriz.

Sözleşmede yükseliş denemelerinin tepki hareketinden kısa vadeli trende dönebilmesi için 8840 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli.

Bu nedenle tepki hareketlerine eşlik etmek için açılacak uzun pozisyon açısından 8840 seviyesinin altında kalındığı sürece temkinli kalınmasını ve zarar kes seviyelerinin yakın tutulmasını öneriyoruz.

Sözleşmede 8840 direncinin üzerinde gerçekleşebilecek kapanış ise yılın son günlerinde yeni yükseliş hareketinin hızlanabileceğinin işareti olacaktır.

Sözleşmede 8550’yi ise gün içi ilk destek seviyesi olarak takip edeceğiz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı