Küresel piyasalarda, Fed üyelerinin konuşmaları yakından izleniyor. Geçtiğimiz hafta, Fed toplantısı sonrası piyasalarda faiz indirimine yönelik beklentilerin güçlenmeye başlandığı bugünlerde, Fed üyelerinden de karışık açıklamalar geliyor. En son bu sabah bir Fed üyesinin açıklamasında, aşırı sıkılaşmayı önlemek için gelecek yıl faiz indirimlerine ihtiyaç duyulabileceğini belirtti. Bugün içinde üyelerden konuşmalar olabilir. Faiz indirimiyle ilgili söylemleri önemli olurken, piyasalarda Noel tatilleri öncesi daha temkinli seyirlerin olduğu görülmektedir. Bu sabah Japonya Merkez Bankasının faiz kararı vardı. BoJ, ultra gevşek politikasına devam ederken, gelecek sene için sıkılaşma konusunda herhangi bir sinyal gelmediği görüldü. Asya piyasalarında, karışık seyirler izleniyor. Bugün için Euro Bölgesi enflasyonu ve ABD'de inşaat izinleri-konut başlangıçları açıklanacak.

Yurt içinde, veri takvimi bugün içinde sakin görülmektedir. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ABD'de yatırımcı günlerine katılması bekleniyordu. Detayları belli oldu. Yatırımcı günlerinin ilkinin 11 Ocak tarihinde New York'ta düzenleneceği duyuruldu. Haziran ayından bu yana yabancı yatırımcılarla olan görüşmeler yoğun geçiyor ve 2024 yılında da bu temponun devam edeceği söyleniyor. 

Açıklanacak önemli ekonomik veriler
• 13:00 EUR TÜFE Önem:Yüksek
• 16:30 ABD Konut Başlangıçları Önem:Yüksek

BIST-100 strateji

Haftanın ilk işlem gününe sınırlı bir kayıpla başlayan BIST100 endeksinde, gün içerisinde 8.010 puana doğru bir yükseliş yaşanmasına karşın, günün ikinci yarısında endekste kayıpların derinleştiği görüldü. BIST100 endeksi günü yüzde 2,54 kayıpla 7.790 puandan kapatmış oldu. Bankalarda görünüm yatay kalırken, diğer tüm sektörlerin endeksi baskıladığı dikkat çekti. 100 günlük HO 7.883 seviyesinden geçiyor. Bu seviye altında kapatan endekste, bu seviye direnç noktası olarak izleniyor. Bu direncin üzerinde kapanışlar başlarsa, yükselişini yeniden 7.950 - 8.000 bölgesine doğru devam ettirebilir. Ancak 100 günlük HO altında kaldıkça, ivme kaybı sürebilir. Endekste geri çekilmelerde, 7.740 - 7.667 - 7.587 destek noktaları. BIST100 endeksinin güne hafif satıcılı başlamasını bekliyoruz.

Önemli sektör şirket haberleri

KORDSA / KORDS 18.12.2023 18:34:33 Şirket uçakların kabin içi aksamlarında kullanılmak üzere özel olarak üretilecek epoksi bazlı ürünlerin, küresel havacılık endüstrisinin lider oyuncularından FACC AG şirketine tedarik edilmesine ilişkin olarak ticari işbirliği anlaşmasını imzalamıştır. Sözleşme kapsamında tedarik edilecek ürünlerin toplam değeri ilerleyen süreçlerde belirlenecektir. Siparişlerin toplam parasal değeri, finansal tabloları önemli derecede etkileyecek ölçüde olması durumunda ayrı bir özel durum açıklaması ile paylaşılacaktır. (SINIRLI POZİTİF)

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı