Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübünün ulusal ve uluslararası alanda büyük başarılara imza atan sporcuları Eskişehir’in ve Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyorlar.

Bu kapsamda Türkiye Yüzme Federasyonu Para Yüzme ve Deaf Yüzme (İşitme Engelliler) Bireysel Milli Takım Seçmeleri Müsabakaları Ankara’da gerçekleştirildi. Büyük heyecana sahne olan yarışlarda, Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Paralimpik Takımının başarılı yüzücüleri gösterdikleri performansla uluslararası yarışlarda Türkiye'yi temsil edecek sporcular listesine girdi. Milli Takım barajını geçen Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübünün başarılı yüzücüleri Sümeyye Boyacı, Baran Doruk Şimşek ve Mehmet Bakır Eğilmez milli takım kadrosuna dahil edildi.

Alternatif milli takım kadrosunda ise Eymen Sarıtaş ve Rahmi Ersoy yer alırken, deaf yüzme (işitme engelliler) milli takımları için belirlenecek isimler arasında 12 yaşındaki İdil Bengisu Tunçbilek, gösterdiği performansla milli takımlar listesine girmeye en büyük aday sporcu olarak dikkat çekti.

Sporcuların ay yıldızlı formayı taşıyacak olmalarından dolayı ayrıca gurur yaşadıklarını belirten Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Oğuzhan Özen, sporcuları ve antrenörlerini tebrik etti. Özen, “Her alanda örnek sporcularımızla ne kadar gurur duysak azdır. Hepsini yürekten kutluyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı