Altın dünkü seansta alıcılı bir günü geride bırakırken, hafta başından beri yükselme arzusunu sürdürmüş oldu. 2027 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu alıcılı bir gün yaşadı. 2040 dolar/ons seviyesinden kapanış yapan sarı maden, yüzde 0,6 kazanç elde ederek seansı tamamladı.

Gümüş dünkü seansta 24 dolar/onsun üzerine dönerken, iki günlük satıcılı seyrine ara vermiş oldu. 23,80 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden,24,05 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1 kazancı hanesine yazarak seansı tamamladı.

Platin de diğer kıymetlilerle benzer şekilde kazançlı bir günü geride bırakırken, üç günlük seansın en yüksek seviyesinden kapanış yapmış oldu.  951 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 959 dolar/ons seviyesinden gün sonu kapanışı yaparak yüzde 0,9 kazancı hanesine yazmış oldu.

Paladyum dünkü seansın en çok değer kazanan kıymetli madeni olurken, Ekim ayından bu yana kaydettiği en yüksek seviyeyi kaydetmiş oldu. 1119 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,1234 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 3,7 kazançla seansı tamamladı.

Kaynak Troy

Hibya Haber Ajansı