Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, hizmet binası önünde yaptığı açıklamada 2019 yılının 8 Nisan günü daha önce başlamış olan grevi sonlandırdıkları günden bu yana sendika ile aralarından tam bir uzlaşı olduğunu belirtti.

Türkiye’de satın alma gücünün giderek düştüğünün altını çizen Başkan İduğ, “İki sene önce 100 liraya aldığımız bir şeyi şimdi bin liraya alamıyoruz. Promosyon için ihale açtık. Faizler yüzde 30-40 seviyesinde iken promosyon olarak verilen paranın 13 bin lira olmasına gönlümüz razı gelmedi. Bunun üzerine Türk Ekonomi Bankası ile 20 bin 500 lira tutarındaki promosyon tutarı üzerinde anlaşma sağladık.” diye konuştu.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, işçelere bir tavsiyede de bulunarak, “Size bir tavsiyem var. 20 bin 500 lira promosyonla ocak ayında alacağınız maaşlarınızı birleştirdiğinizde yaklaşık 50 bin liraya yakın bir para kasanıza gelecek.” ifadelerine yer verdi.

Başkan İduğ, 2019 yılında meclis üyeleriyle birlikte göreve başladıkları gün çalışanları enflasyona ezdirmeme sözü verdiklerini belirterek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’deki nadir borçsuz belediyelerden biri olarak maaşları günü gününe ödemeye devam edeceklerini söyledi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, diğer ilçelerde de promosyonla ilgili görüşmeler yaptıklarını ve rakamların üç aşağı beş yukarı 11 bin 12 bin lira düzeyinde olduğunu belirterek, “Geldiğimiz noktada Bornova’da üzerinde uzlaşılan rakam için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı