Çin Medya Grubu (CMG), Fransa Tenis Federasyonu (FFT) ve Fransa'nın Profesyonel Futbol Ligi (LFP) arasında Paris'te iş birliği mutabakat zaptı imzalandı.

CMG Başkanı ve ÇKP Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı Shen Haixiong ile FFT Başkanı Gilles Moretton, tenis alanında iş birliğini pekiştirmek, müsabakaların ortak düzenlenmesi ve tenis maçlarının yayını konularında bir mutabakat zaptına imza attı.

Aynı gün, CMG Başkanı Shen Haixiong ve Fransız Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Vincent Labrune arasında da futbol konularında iş birliğini öngören bir mutabakat zaptı imzalandı.

İki taraf müsabakaların ortaklaşa düzenlenmesi, futbol alanındaki iletişimin hızlandırılması ve gençlerde futbolun özendirilmesi konularında iş birliği yapacak.

ÇKP Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong ve Fransız Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Vincent Labrune iş birliği mutabakat zaptına imza attı.

CMG Başkanı Shen yaptığı konuşmada, Çin ile Fransa arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 60. yıldönümünde ve Fransa'nın Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği öncesinde iki tarafın futbol aracılığıyla iki ülke halkları arasındaki derin dostluğu pekiştirmesini arzuladığını ifade etti.  

Fransız Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Vincent Labrune de yaptığı konuşmada Çin'in sahip olduğu devasa piyasaya son derece büyük önem verdiklerini, CMG'yle uzun vadeli dostane iş birliği sürdürdüklerini ve CMG'nin iletişim platformuyla Fransız futbolunun çok sayıda Çinli taraftar kazandığını belirtti.

Vincent Labrune daha çok Çinli izleyicinin Fransız futbolunu ve Kylian Mbappé gibi yıldızların sıra dışı yeteneğini yakından tanımasını sağlamak için CMG'yle iş birliğini güçlendirmek istediklerini sözlerine ekledi. 

Hibya Haber Ajansı