Bakan Işıkhan, 6 Şubat’ta 11 ili bir gecede yerle bir eden asrın afetini yaşadıklarını ifade ederek, “Çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında aldığımız tedbirler ile yaraları hızla sararak normalleşme çalışmalarına başladık. OHAL ilan edilen illerde işçilerimizin işten çıkarılmalarını sınırlandırdık. İşveren ve işçilerin yükümlülüklerini ileri tarihlere erteledik.” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan gelir ve aylıkları erken ödediklerine değinen Bakan Işıkhan, şunları kaydetti:

“Sosyal güvenlik kapsamında yer alan birçok kalemden katılım payı alınmamasını sağladık.  Kısa çalışma ödeneği kapsamında deprem bölgesinde yer alan yaklaşık 111 bin vatandaşımıza toplamda 1 milyar lira ödeme yaptık. 82 bin vatandaşımıza yaklaşık 697 milyon lira nakdi ücret desteği ödemesi yaptık.”

Bakan Işıkhan, deprem bölgesinde Toplum Yararına Programları hayata geçirdikleri aktararak, açıklamasına şöyle devam etti:

“Toplamda 57 bin kişilik program ile yaklaşık 7 milyar lira ödenek tahsis ettik.  Deprem bölgesi için mücbir sebep halinin 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatılmasıyla vatandaşlarımızın bazı yükümlülüklerini erteledik ve yapılandırma başvurularını düzenledik.  2024 yılı içinde de deprem bölgesini ayağa kaldırmak için işbaşı eğitim programlarımız başta olmak üzere çalışmalarımıza ve desteklerimize devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı