Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, göreve başladığı dört aylık süreç boyunca asayiş ve güvenlik konularında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Vali Şıldak, Emniyet Müdürü Erdem Bildirci, Jandarma Komutanı Albay Mücahit Avkıran ve Emniyet müdür yardımcılarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, il genelinde gerçekleşen gelişmeleri ve alınan tedbirleri anlattı.

Toplantıda, asayiş, terör, KOM, Narkotik, Toplumsal ve Siber Suçlar ve trafik gibi konularda yapılan çalışmalar hakkında istatistik bilgiler verildi. Vali Şıldak, narkotik suçlarla mücadelede önemli başarılara imza attıklarını belirtti. Son dört ayda 2 bin 196 kişiye şüpheli olarak işlem yapıldığını ve aranan birçok kişinin tutuklandığını ifade etti. Ayrıca 696 kilo skunk maddesi ele geçirildiğini, 38 suç örgütünün çökertildiğini ve 137 terör örgütü üyesine işlem yapıldığını söyledi.

Vali Şıldak, okullarda da önemli çalışmalar yaptıklarını belirtirken okul çevrelerinde yapılan denetimlerle güvenliğin sağlandığını ve okul esnafının da desteklendiğini vurguladı.

Ayrıca Şıldak, hakkında hapis kararı bulunan ve aranan kişilerin yakalanması konusunda da başarılı operasyonlar gerçekleştirildiğini, göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlarda da düzensiz göçmenlere yasal işlemler yapıldığını ve organizatörlerin tutuklandığını belirtti.

Vali Şıldak, geçen yılın aynı dönemine ilişkin karşılaştırmalı verilere değindiği toplantıda şunları kaydetti:

"Uyuşturucuyla mücadelede geçen yıl yakalanan 428 kilogram skunk ele geçirilirken bu yılın aynı döneminde bin 679 kilogram ele geçirildi. Geçen yıl 21 kilogram metamfetamin ele geçirilirken bu yıl 41 kilogram ele geçirildi. Bonzai geçen yıl 645 gramken bu yıl 3 kilogramın üzerinde ele geçirildi. Her türlü uyuşturucu madde yakalamasında geçen yıla göre bu yıl en az yarı yarıya yakın bir artışımız söz konusudur. Gözaltına alınan uyuşturucu ticareti yapan kişi sayısı da 607'den 726'ya çıkmış, tutuklanan kişi sayısı da 324'e ulaşmıştır. Asayiş ve güvenlik konularındaki mücadelemiz kararlılıkla sürecektir."

Hibya Haber Ajansı