24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla dağıtımı yapılan bisikletler, düzenlenen törenle toplamda 40 bin öğretmene ulaştırıldı. Proje kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yerli ve milli üretimle kullanıma hazır hale getirilen bisikletleri, günlük olarak çeşitli meslek gruplarına, gençlere ve çocuklara dağıtımını sürdürüyor. Bisikletlerin toplam dağıtım sayısı 120 bini geçti.

Bakan Tekin: Belediye başkanlarına benim şahsen ayrı bir sempatim var.

Bakan Tekin burada yaptığı konuşmada, Meb olarak Türkiye’ de yaklaşık 56 bin kuruma sahip olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bütün bu 56 bin kurumu tek başımıza ihtiyaçlarını gidermek ya da geliştirmek için yeterli olamadığımız için yerel yönetimlerden yeni yatırım alanlarının planlanması, yeni binaların yapılması, öğretmen arkadaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi gibi konularda destek bekliyoruz. Belediye başkanlarına benim şahsen ayrı bir sempatim var. Fatma Şahin hanımefendi de bu anlamda bizim eğitim sektöründe bize en çok destek veren başkanlarımızdan bir tanesi. Bütün Gaziantep’in huzurunda ben şahsına teşekkür ediyorum.”

Dağıtım töreninin gerçekleştirildiği yapıya adının konulduğu Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca’ya da konuşmasında yer veren Bakan Tekin, “Alaeddin Yavaşca Türkiye’de bizim yetiştirdiğimiz en iyi müzisyenlerden, sanatçılardan bir tanesi. Kendisi biliyorsunuz bir hekim. Bir hekim olmasına rağmen alakasız bir konuda bırakın Türkiye’yi dünyada çok farklı ülkelerde sanatsal etkinliklerde bulunan bir sanatçımızdı.” dedi.  

Başkan Şahin: Siz öğretmenlerimiz bizim pusulamızsınız

Başkan Şahin, bisiklet dağıtımının son bölümünde Şahinbey ilçesinde bulunduklarını belirterek, “ Hepinizin adına bakanımıza hoş geldiniz diyorum. Bugün derslik sayımız ve öğretmen sayımızla ilgili hususları bakanımızla paylaştık. Bugün Gaziantep Valimiz Kemal Çeber de ‘Gaziantep eğitim için ne istiyorsa yapılacak’ dedi. Çok mutluyuz. Sonuç olarak marifet iltifata tabidir. Siz bizim başımızın tacısınız, pusulamız, kutup yıldızımızsınız. Öğretmenlerimizin bisiklet kullanmasıyla öğrencilerimiz de kullanacak. Zihinsen dönüşüm bu çerçevede gerçekleşecek. Havayı kirletmeden çevreci bir ulaşım aracı olan bisiklet aynı zamanda tansiyonu ve şekeri de dengelemekte. ” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı