Bursa’nın tarımsal üretiminde sembolik değer taşıyan kestanedeki 2023 yılı üretiminin ‘gal arısı’ tehdidi sebebiyle ciddi oranda azalması üzerine büyükşehir belediyesi, çiftçiye ve üreticiye destek olmak amacıyla harekete geçti. Yüzde 80’i hibe olacak şekilde tarımsal kalkınma kooperatifleri üye 18 üreticiye toplam bin 379 adet gal arasına dayanıklı kestane çeşidi fidanı dağıtıldı.

İnegöl ilçesi Hilmiye Mahallesi’ndeki dağıtım törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, AK Parti İl Başkanvekili Osman Doğruyol, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Uludağ Üzümsü Meyveler Yetiştiriciliği Kooperatifi Başkanı Hasan Narin, Hilmiye Mahalle Muhtarı Alaattin Tetik ve vatandaşlar katıldı.



Bursa’nın bir sanayi şehri olmasının yanında bir tarım şehri de olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, her ilçenin kendine has özellikleri ve avantajları bulunduğunu belirti.

Amaçlarının bu avantajları ekonomik kazanca dönüştürmek olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, bunu gerçekleştirecek kaynağa ve ekibe sahip olduklarını dile getirdi.

Başkan Aktaş, sahip olunan imkanları en üst seviyede verimlilikle kullandıklarını anlatarak, “Tarımla alakalı sahip olduğumuz potansiyeli insanlarımızın yaşaması lazım. Ahududu, yaban mersini, goji berry, siyah zeytin, çilek, siyah incir ve diğer ürünlerle alakalı birçok çalışma yapıyoruz. Yüzde 50 olan hibeyi de yüzde 60’a çıkarttık. Tarım konusunda ciddi mesafeler aldık.” dedi.

.

Hibya Haber Ajansı