Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç önderliğinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2023 yılının verimli bir yıl olduğunu vurgulayarak, ulaşımdan eğitime, kültür sanattan yeşil alana, tarımdan spora kadar bir yılda özel ve önemli yatırımları şehre kazandırdıklarını ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, büyükşehir belediyesinde hizmet ve yatırım dolu bir yılı daha geride bıraktıklarını belirterek, 2023 yılında açılışını yaptıkları yatırım ve hizmetleri şöyle sıraladı:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve büyükşehir belediyesi iş birliğinde yapımı tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında hizmete girdi. İldem’den Mobilyakent’e uzanan 30 kilometrelik T3 hattını hizmete açtık. Kentin ulaşım konforunu artıran Talas Mevlana Mahallesi-Cumhuriyet Meydanı arasında hattın açılışını yaptık. Kayseri Biyogaz Tesisi’nin açılışını yaptık. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Spor Tesisleri'mizin Açılış Töreni’ni gerçekleştirdik. Sivas Bulvarı ile Kocasinan Bulvarı’nı birbirine bağlayan yolu tamamlayarak trafiğe açtık. Büyükşehir Anadolu Harikalar Diyarı spor tesislerini hizmete açtık. Kayseri’ye yeni bilim ve sanat merkezi kazandırdık. Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılışını yaptık. OSB’yi Talas’a bağlayacak 70 milyon TL’lik yolu, trafiğe açtık. Bakanlık iş birliği ile Yeşilhisar İlçe Halk Kütüphanesi’ni açtık. Develi’de Pembe-Cesarettin Kocatürk Ortaokulu Spor Salonu ve Bahçe Düzenlemesi‘nin açılışını yaptık. Sarıoğlan Kadın Kooperatifi bünyesinde Sarkafe Pastanesi ve Kitap Kafe’nin açılışını yaptık. Kayseri Kadın Kooperatifleri Fuarı’na açılış gerçekleştirdik.”

Kayseri’de 6’ncı Kitap Fuarı’nın kapılarını açtıklarını ve bir milyon 39 bin 93 ziyaretçi ile rekor kırdıklarını hatırlatan Büyükkılıç, 2023 yılında açılışların yanı sıra temel atma törenleri de gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “2023 yılı içerisinde Kayseri Valiliği, büyükşehir belediyesi, Melikgazi Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayırsever Osman Ulubaş'ın iş birliği ile ilkokul ve ortaokulun temel atma törenini gerçekleştirdik. Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İncesu Belediyesi ve Türk Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan Kayseri Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi Yapım ve İşletim İş Birliği Protokolü kapsamında Kayseri Yeşilay Uyuşturucuyla Mücadele Rehabilitasyon Merkezi’nin temelini attık. Altınoluk Sosyal Yaşam Merkezi Temel Atma Töreni’ni gerçekleştirdik. Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabı kapsamında 618 adet konutun temelini attık.” diye konuştu.

Büyükkılıç, ulaşım alanında yeni tramvayların yanı sıra yeni otobüsleri de ulaşım filosuna kazandırdıklarını belirterek, sadece bir yılda birbirinden önemli yapılan bazı yatırımları şu şekilde anlattı:

“2023’te Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi otobüs filosuna yeni katılan 12 adet körüklü otobüsün tanıtım ve teslim törenini yaptık. Ayrıca kentin ulaşım konforunu arttırmak amacıyla Kayseri Ulaşım A.Ş. filosuna 15 adet 18 metrelik çevre dostu elektrikli körüklü otobüs aldık.”

Kayseri merkez kadar ilçelere de özel önem verdiklerini ve en ücra mahalleye kadar hizmet götürdüklerini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “35’i kadın 80 üreticiye 2 milyon 260 bin TL’lik arılı kovan desteği sağladık. Develi’ye 5 milyon 800 bin TL’lik içme suyu yatırımı yaptık. Bünyan ve Pınarbaşı'da kırsala "çoban ve taziye evi" yaptık. Pınarbaşı-Sarız-Kahramanmaraş yolu güzergâhı üzerinde bulunan Kıskaçlı mevkiinde asfalt çalışması yaptık. Akkışla ilçesine 32 bin ton malzeme ile 55 milyon TL’lik “yol” yatırımı çalışmalarını başlattık.” şeklinde konuştu.

Kayseri Devlet Tiyatrosu’nun yerleşik düzendeki ilk kadrosu tarafından sahnelenen tiyatro oyunu sahnelendiğini hatırlatarak, kültür, sanat ve eğitim alanında da çok önemli hizmetler yaptıklarını söyleyerek, şu ifadelere yer verdi:

“KAYMEK’imizle öğrencilere ücretsiz kaynak kitap dağıtımı sağladık. Lezzetin anavatanı Kayseri’de Gastronomi Günleri düzenledik, usta şefleri Kayseri’ye hayran bıraktırdık. Üniversite öğrencilerine destek için hizmete sunduğu ücretsiz Çamaşır Yıkama Merkezi, bu zamana kadar 6 bin 650 öğrenciye hizmet verdi. Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde engellilerin tedavisinde kullanılacak kapalı yüzme havuzu yapımını tamamladık. Öte yandan arkeologlar için "kazı evi" tasarladık. Kayseri’ye yeni gelen öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti başlattık. 453 bin TL ödüllü uluslararası yarı maraton düzenledik. Ücretsiz LGS tercih danışmanlığı hizmeti başlattık. İhtiyaç sahibi ailelere “kırtasiye” desteği yaptık.”

Örnek projelerin 2024 yılında da devam edeceğine vurgu yapan Büyükkılıç, “Kazı çalışmalarında son ulaşılan Kültepe Müzesi, 14 evden oluşan Asurlu Tüccarlar Sokağı ve Kültepe Ziyaretçi Merkezi projeleri ile yeniden ayağa kaldırıyoruz. Kanser Hastalarına Tedavi Sonrası Bakım Merkezi (HOSPİCE) projesinde sona yaklaştık. Sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğümüz Sosyal Yaşam Merkezi’ni hayata geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı