İstanbul’un bugün tarihi bir güne şahitlik ettiğini söyleyen İstanbul Valisi Davut Gül, ‘’Yeni yılın ilk gününde"Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yürüyüşüne katıldık. GalataKöprüsü’nde 250 Bin vatandaşımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte tek yürek olduk.’’ ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, mesajında, ‘’Bir sabah gelecek kardan aydınlık... Galata'dan yükselen ses İstanbul'u aşıp bütün insanlığı kuşattı bugün: Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet!’’ dedi.

Yeni yılın ilk günü olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, insanlık ve dayanışma adına tarihi bir gün olduğunu söyleyerek şunalrı söyledi:

‘’Şehitlerimize rahmet, Filistin’e destek, teröre lanet yürüyüşüne katılan vatandaşlarımızın barış ve huzur dolu bir dünya amacıyla gösterdikleri duyarlılığı övgüyle karşılıyor, İsrail'in Gazze'de sivillere yaptığı acımasız katliamların son bulmasını diliyoruz. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, yeni yılın savaşsız, huzurlu ve barış dolu bir şekilde geçmesini temenni ediyoruz.’’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır, ise ‘’Adalet yeniden gelecek yeryüzüne, merhamet galip gelecek, çocuklar yeniden gülecek.’’ dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da mesajında, ‘’Türkiye burada, kardeşinin yanında. Bir sabah gelecek kardan aydınlık...Galata'dan yükselen ses İstanbul'u aşıp bütün insanlığı kuşattı bugün, şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet!’’ ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı