Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, başkent Beijing’de düzenlenen olağan basın toplantısında, 2023’te uluslararası toplumun Çin'in büyük ülke olma sorumluluğunu üstlenerek çalkantılı bir dünyaya istikrar ve kesinlik getirdiğine tanık olduğunu söyledi.

Sözcü Wang, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in yaptığı yeni yıl konuşmasında 2023 yılındaki çalışmaları özetlerken 2024 yılına yönelik beklentileri açıkladığını hatırlattı.

Çin’in kendisini geliştirirken dünyayı da aktif şekilde kucakladığına dikkat çeken Wang, Çin’in 2023’te Çin-Orta Asya Zirvesi ve 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu da dâhil olmak üzere bir dizi uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptığını, Cumhurbaşkanı Xi’nin bazı ülkeleri ziyaret ettiğini ve uluslararası toplantılara katıldığını ve Çin’in tüm taraflarla birlikte zorlukların üstesinden gelme konusundaki güvenini ilettiğini belirtti.

Wang, 2024 yılının Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 75. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, bu yolculukta Xi Jinping'in yeni dönemde Çin’e özgü sosyalizm düşüncesi, özellikle de Xi Jinping'in diplomasi düşüncesini izleyerek dışişleri çalışmalarını Çin tarzı modernleşmenin hedef ve görevleriyle uyumlu hale getireceklerini söyledi. Sözcü Wang, Çin’in özgüven, açıklık ve kapsayıcılık, adalet ve hakkaniyet ve kazan-kazan temelindeki işbirliği ilkelerine bağlı kalarak, Çin’e özgü diplomasinin yeni bir ortamı yaratmak için insanlığın kader birliğinin oluşturulmasını teşvik etme ana temasına odaklanacağını dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı