Space.com'un haberine göre, "UUİ'nun bir bütün olarak güvenilirliğini korumak için" Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), hem kendisinin, hem de NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu fırlatmalarına en az 2025 yılına kadar birbirlerinin mürettebatıyla sürdüreceğini duyurdu.

Habere göre, bir NASA sözcüsü Space.com'a gönderdiği e-postada söz konusu anlaşmayı doğruladı. Buna göre NASA Sözcüsü, "NASA ve Roscosmos, entegre mürettebat anlaşmasını, 2024'te ikinci bir entegre mürettebat görevi setine ve 2025'te bir entegre mürettebat görevi setine izin verecek şekilde değiştirdi" diye yazdı ve ekledi:

"Uzay istasyonunun güvenli operasyonlarının devamı için entegre mürettebat anlaşması, istasyona kenetlenen her mürettebatlı uzay aracının, hem Rus, hem de ABD İşletim Segmenti sistemlerinde eğitimli mürettebat üyelerine sahip entegre bir mürettebat içermesini sağlamaya yardımcı oluyor."

NASA ve Roscosmos, mürettebat üyelerini birbirlerinin uzay araçlarıyla fırlatmak için bir anlaşmaları bulunduğunun altı çizilen haberde, bu nedenle, her iki ülke için de bağımsız fırlatma erişimi ve sorun durumunda yedekleme sağlanmış olduğu vurgulandı.

Habere göre, şu anda manifesto NASA görevleri için SpaceX Dragon'u ve Rusya için Soyuz'u içeriyor. Boeing Starliner hazır olduğunda, büyük olasılıkla ABD görevleri için o da sisteme katılacak.

Uluslararası koalisyonun büyük bir kısmı UUİ'nin en az 2030 yılına kadar varlığını sürdüreceği konusunda hemfikir. En son raporlara göre Rusya, gelecekte uygulamak üzere, farklı bir dizi uzay planı üzerinde çalışıyor.

Hibya Haber Ajansı