USD/TRY: Dün ABD'de açıklanan ve beklentilerden iyi gelen ADP özel sektör istihdamı ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları ile istihdam piyasasının sıkı olduğuna yönelik işaretler alındı. Bu da son zamanlarda sorgulanan ve borsalarda baskıya neden olan iyimser faiz indirim beklentilerini bir miktar azalttı. Dünkü verilerin ardından bugün açıklanacak aralık ayı İstihdam Raporu'nun piyasalara yön vermesi bekleniyor. Aralık ayında tarım dışı istihdam artışının, 199 bin kişi seviyesinden 171 bin kişi seviyesine hafif gerilemesi, ABD'de ISM imalat dışı endeksi ve Euro Bölgesi enflasyonu takip edilecek veriler arasında. Yurtiçinde ise dün Hazine veişsizlik oranının %3,7'den %3,8'e hafif yükselmesi beklenirken, ortalama saatlik kazançların aylık bazda artış hızının ise %0,4'ten %0,3 seviyesine yavaşlaması ve yıllık bazda ise %4'ten %3,9'a hafif gerilemesi öngörülüyor. İstihdam Raporu dışında dün Maliye Bakanı Şimşek'in açıklamaları izlendi. Şimşek, yıllık enflasyonda yılın ikinci yarısında başlayan hızlı düşüşlerle birlikte beklentilerin de hedefe yakınsama ihtimalini yüksek gördüklerini belirtirken, Türkiye'nin kredi notunda artış beklediklerini ve kredi not görünümünde yükselişler başladığını söyledi. Bu da kredi derecelendirme kurumlarına yönelik (Moody's'in 12 Ocak'ta Türkiye değerlendirmesi var) beklenti yaratırken, TL varlıklar genel olarak taleple karşılaştı. Dolar/TL de dün hafif gerileyerek 29,75 seviyesinden günü tamamladı. Bu sabah ise kısmi yükseliş eğilimi gözleniyor. Öğleden sonra ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi piyasalarda oynaklığı artırabilir. Ancak kurda bir süredir devam eden sınırlı hareket eğilimi sürebilir. Yurtiçinde bugün TCMB tarafından haftalık, DTH ve sermaye hareketleri istatistikleri yayımlanacak.

EUR/USD: Dün bir taraftan ABD'den istihdamın sıkı olduğuna işaret eden veriler izlenirken, diğer yandan Avrupa genelinde hizmet sektöründeki daralma hızının hafif yavaşladığının sinyalini veren PMI rakamları takip edildi. Parite ise hafif yükselerek 1,0945 seviyesinden günü tamamladı. Bu sabaha bakıldığında hafif baskı altında olan paritede öğleden sonra ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin hafta kapanışında belirleyici olması beklenebilir. Verilerin iyi gelmesi durumunda baskı belirginlik kazanabilir ve 1,0845 bölgesi hedef olabilir. Ara destek 1,0890 civarında. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1,0970 seviyesinin kırılması durumunda 1,1015 ardından 1,1050 sıralı dirençleri gündeme gelebilir.

XAU/USD: Hafta ortasında yaşanan sert satışların ardından halihazırda 2.037 seviyesinden bulunan aylık ortalamasını destek yapan değerli madenin, öğleden sonra ABD'de açıklanacak İstihdam Raporu'nu beklediği söylenebilir. Verilerde beklentilerden iyi rakamlar gözlenmesi durumunda Ons Altın söz konusu ortalamayı kırarak 2.016 seviyesine kadar gerileyebilir. Ana destek ise 2.000 seviyesinde. Diğer yandan, aylık ortalamanın üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 2.079 gündeme gelebilir. Ara direnç olarak da 2.062 civarındaki direnç izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı