Stellantis, elektrikli araçlardaki yatırımlarına devam ediyor. Grup markalarının elektrikli gelecekte avantajlı konuma gelebilmeleri için çalışmalarını sürdüren Stellantis, bu kapsamda modüler batarya değiştirme yoluyla yeni bir enerji dağıtım yöntemine öncülük eden Ample şirketiyle ortaklık kurmak için bağlayıcı bir anlaşma imzaladı.

Tam şarjlı elektrikli araç bataryasını 5 dakikadan kısa sürede kullanıma sunan elektrikli araç batarya şarj teknolojisinde bir ortaklık kurmak üzere bir araya gelen iki ortak, Ample'ın Modüler Batarya Değiştirme çözümünü Stellantis elektrikli araçlarına entegre etmek için iş birliği yapmaya karar verdi. Batarya değiştirme teknolojisi, batarya değiştirme istasyonuna gelen elektrikli araç müşterisinin, şarjı bitmiş elektrikli araç bataryasını birkaç dakika içinde tam şarjlı bir batarya ile değiştirilmesine olanak tanıyor.

İki şirket aynı zamanda Ample'ın Modüler Batarya Değiştirme Teknolojisi uygulamasının Stellantis  filosu ve diğer Stellantis platformları ile farklı coğrafyalardaki tüketici taleplerini karşılamak üzere genişletilmesi konusunda da görüşmelerde bulunuyor. Programın, Stellantis'in Free2move araç paylaşım hizmeti kapsamındaki 100 araçlık Fiat 500e filosu ile 2024 yılında İspanya'nın Madrid kentinde başlaması planlanıyor.

Ample, küresel olarak elektrikli araçların ve sürdürülebilir ulaşım enerjisinin benimsenmesini hızlandırmayı hedefliyor. Şirket, modüler batarya değiştirme yoluyla yeni bir enerji dağıtım yöntemine öncülük ediyor ve herhangi bir elektrikli aracı 5 dakikadan kısa sürede yüzde 100 şarj edebiliyor. 2014 yılında kurulan Ample'ın merkezi San Francisco'da bulunuyor.

Hibya Haber Ajansı