Batur, 2023 yılında yaşananlara ilişkin yaptığı değerlendirmede 6 Şubat’ta meydana gelen depremlere değinerek, “Tam 10 il etkilendi. Resmi rakamlara göre 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Depreme ilk 24 saat boyunca hükümet tarafından müdahale edilmedi ve çok geç kalındı. Kızılay çadırları sattı. Canlı yayında akıbeti hala bilinmeyen 115 milyar lira toplandı. 3 ay OHAL ilan edildi ama seçim takvimi değişmedi.” dedi.

Ekonomide faizin yüzde 45 olduğunu belirten Batur, “Yani ‘Nas’, ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ söylemlerinin yerini gerçekler aldı. Ama o kadar büyük hatalar yapılmış ve o kadar geç kalınmıştı ki durum her geçen gün iyi gideceğine kötüye gitti.” diye konuştu.

Batur, adalet sisteminde bir ilk yaşandığını ifade ederek, “Anayasa Mahkemesi kararı uygulanmadı. Bu adalet herkese lazım. Çok eğip bükmemek lazım.” şeklinde konuştu.

Yılın son günlerinde Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan’da oynanacağını hatırlatan Batur, şunları kaydetti:

“Maçtan önce Suudi yetkililerinin maça Atatürk resimleriyle çıkılmasını ve İstiklal Marşı’nı yasakladıklarını öğrendik. Fenerbahçe ve Galatasaray başta olmak üzere tüm takımlar tek yürek oldu. Maça çıkmadan takımlar ülkeye döndü. Ama unutmamak lazım 85 yıl önce ebedi yolculuğuna çıkmış olan Atatürk, Türk düşmanlarına mezarından bile yeter. Öyle statlarda, maçlarda, sokaklarda, nabız yoklamaya gerek yok.”

Hibya Haber Ajansı