2002 yılından bugüne kamu görevlileri sendikacılığında son derece önemli değişiklikleri hayata geçirdikleri söyleyen Işıkhan, "2010 Anayasa referandumu ile kamu görevlilerimize mali ve sosyal haklar için toplu sözleşme imkânı sağladık. 2012 yılında yürürlüğe giren yasa doğrultusunda toplam yedi toplu sözleşme gerçekleştirdik. Geçtiğimiz Ağustos ayında 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan kamu görevlilerimizin mali ve sosyal haklarını içeren 7. Dönem Sözleşme Görüşmelerini gerçekleştirdik." dedi.

Bakan Işıkhan, bu yüzyılı emeğin, çalışmanın ve üretimin yüzyılı yapmanın ortak hedefleri olduğuna dikkati çekerek, "Antalya / Türkiye Kamu-Sen “Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında Kamu Personel Rejiminin Geleceği” Paneli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve Cumhur İttifakı ortağımız Sayın Devlet Bahçeli’nin kıymetli destekleriyle Türkiye Yüzyılı vizyonumuza yakışır şekilde bu yüzyılı emeğin, çalışmanın ve üretimin yüzyılı yapmak ortak hedefimizdir." ifadelerine yer verdi.

Işıkhan, çalışma hayatının önemli temsilcilerinden olan kamu görevlileri sendika ve konfederasyonlarla  bir araya gelmeye, diyalog mekanizmalarını canlı tutmaya devam edeceklerini belirterek, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, tüm konfederasyon üyelerine ve panele katkı sağlayan konuşmacılara teşekkür etti.

 

Hibya Haber Ajansı