İstanbul Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında ismi yeniden Büyükşehir için açıklanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hem adaylık sürecini hem de bundan sonra yapacakları çalışmaları değerlendirdi.

Bu aday tanıtım toplantısı ile bir anlamda seçim startının da verilmiş olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, "Öncelikle bu kutlu şehre, bu güzel şehre, mübarek şehre hizmet etme şansını bana veren tüm büyüklerimize, şehir insanımıza yürekten teşekkür ediyorum. 17 aylık süreç zarfında sağ olsunlar yaptığımız çalışmalarla tekrar layık görüldük ki aday olduk ve yine 2019 - 2024 aralığında Bursa'yı yönetmek adına Büyükşehir Belediye Başkanı olmak adına yetki almıştık.Şunun için söylüyorum en büyük nüfuslu AK Partili belediye başkanı olmanın belediye olmanın yükü de sorumluluğu da vardı üzerimizde. Her ne kadar bir parti ve bir ittifak aracılığıyla seçilmiş olsam da bütün Bursalı hemşehrilerimin ilgi duyduğu, rey verdiği belediye başkanıydım. Bunun hakkını vermek adına da bugüne kadar yaklaşık bu 4 yıl, 9 aylık süreçte bu dönemimizde şu son üç ay kala kadar da bütün emeğimizi, gayretimizi ortaya koyduk." dedi.

AK Parti'nin 2 yıldır uyguladığı kural gereği mevcut başkanların aday olamadığını dile getiren Başkan Aktaş, "Bizler mevcut belediye başkanları olarak aday adayı olamıyoruz biliyorsunuz. Partimizin iki dönemdir böyle bir kuralı var. Ama zaten mevcut belediye başkanları potansiyeli bir aday oluyor. Başka arkadaşlarımızın isimleri geçti, konuşuldu. Ben şahsımla alakalı iftira atmadıktan sonra, yalan konuşmadıktan sonra her söylenene büyük saygı duyuyorum.  Ben önce Genel Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza, bütün parti büyüklerimize, bütün milletvekillerimize, teşkilat mensuplarımıza, her birine yürekten teşekkür ediyorum. Şimdi ben Cumhur İttifakı'nın adayıyım." diye konuştu.

Konuşmasında yeni döneme dair ipuçları da veren Başkan Aktaş, "Bursalı hemşehrilerimizin hakkını, hukukunu gözeterek yeni döneme dair önceliklerimiz olacak tabii. Kentsel dönüşüm zaten son 1,5-2 yıldır önemli bir konumuzdu. Dolayısıyla da bununla alakalı açıklayacağımız bir paketimiz olacak. Ben inanıyorum detaylarını paylaştığınızda bu konudaki kararlılığımızı, o 5 yıla yayılan hamlelerimizi inşallah Bursalı hemşehrilerimiz görecek." diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı