Güvenli, yapay zeka destekli bulut ağ çözümleri lideri Zyxel Networks, KOBİ’lere ve profesyonel ev kullanıcılarına (prosumers) günümüzün yüksek bant genişliğine sahip uygulamaları ve hizmetleri desteklemek için gereken verimi ve çok yönlülüğü sağlamak üzere tasarlanmış yeni akıllı yönetilen switch ailesi olan XMG1915 serisini bugün piyasaya sürdü. 

Hibrit ve evden çalışma, yüksek çözünürlüklü video içeriği ve bulut hizmetlerinin kullanımındaki artışla birlikte, KOBİ’ler (SB'ler) ve profesyonel tüketiciler ağ üzerinde çok daha yüksek verim özelliklerine ihtiyaç duymaktadır. Buna ek olarak, en yeni kablosuz teknolojileri, IP gözetim kameralarını ve ağa bağlı cihazları desteklemek için Ethernet Üzerinden Güç (PoE) bütçelerinin artırılması gerekmektedir. 

XMG1915 serisi bu değişen gereksinimleri karşılamak üzere tasarlanmıştır. 8 ve 16 portlu modelleri mevcut olup, tüm portlarda 2.5 Multi-Gigabit Ethernet özelliği sağlar. Ayrıca ağ çekirdeğine bağlantılar için 10G uplinkler ve bağlı bir cihaza 60W'a kadar güç sağlayacak PoE++ seçenekleri de bulunmaktadır. Esnek bulut yönetimi, switchlerin dağıtımını ve yönetimini kolaylaştırır. 

Zyxel Networking Stratejik İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Bay Kell Lin şunları söyledi: "KOBİ’ler, içerik oluşturucular ve profesyonel tüketiciler için değişen çalışma modelleri, modern uygulama ve hizmetlerin artan bant genişliği talepleri ve ağa bağlı kullanılan cihaz sayısının artması önemli bir zorluk oluşturmaktadır. XMG1915 serisi hızlı, çok yönlü ve uygun maliyetli bir çözüm sunarken, Nebula bulut yönetim platformumuz aracılığıyla basit dağıtım ve yönetim seçeneklerinden de faydalanmalarını sağlıyor." 

Nebula ile switchler önceden yapılandırılabilir ve otomatik olarak kurulabilir. XMG1915 serisi ayrıca Nebula uygulaması ile uzaktan kolayca izlenebilir ve yönetilebilir. 

Kompakt tasarım, güçlü performans

XMG1915 üzerindeki tüm downlink portları 2.5G hızında çalışarak WiFi 6/6E/7 AP'ler, multi-gigabit ağlar, IP kameralar ve NAS cihazları gibi çok çeşitli bağlı cihazlar için sorunsuz bağlantı sağlar. İki adet 10G uplink portu, ağ darboğazlarını önlemek ve daha yüksek hızlı cihazların tam potansiyelleriyle kullanılabilmesini sağlamak için yeterli bant genişliğinin her zaman mevcut olmasını sağlar. 

Sekiz bağlantı noktasına 60W PoE++ desteğinin dahil edilmesi, yüksek güçlü cihazların yapılandırılmasını ve kurulumlarını basitleştirir. Toplam 130W/180W PoE bütçesi, KOBİ’ler için rekabetçi bir fiyatla yeterli güç sağlayarak genellikle boşa harcanan aşırı PoE bütçesine yatırım yapma ihtiyacını ortadan kaldırır. Kullanıcılar ayrıca mevcut Cat 5 kablolarını kullanarak maliyetli yeniden kablolama ihtiyacını ortadan kaldırabilir. 

XMG1915 ayrıca daha küçük bir tasarıma sahiptir - piyasadaki çoğu 2.5G switchin en az yarısı boyutundadır, bu da onu masaüstlerinde veya sınırlı çalışma alanlarında kullanım için ideal hale getirir.

Sessiz ve enerji tasarrufu sağlayan fansız tasarım 

Optimum performans için tasarlanan XMG1915 serisi, sağlam donanım ısı dağıtımı ile fansız bir tasarıma sahiptir ve enerji tasarrufu sağlarken sessiz çalışma sağlar. XMG1915-8E/8EP modelleri tamamen fansızdır, XMG1915-18EP ise fısıltı sessizliğinde bir fan ile donatılmıştır. 

Esnek bulut yönetimi 

Zyxel Networks'ün Nebula platformu aracılığıyla bulut üzerinden yönetilebilecek şekilde tasarlanan XMG1915 serisi, kullanıcıların hızlı ağ kurulumu için QR kod taramaları ile Nebula uygulaması aracılığıyla cihazları kolayca yüklemelerine olanak tanır. Kullanıcılar, tek bir cam bölme aracılığıyla bağlantılarını ve güvenliklerini her yerden sorunsuz bir şekilde yönetebilir ve bir bakışta ağ duruşlarının güncel bir görünümünü alabilirler.

Uzaktan yönetim özellikleri, kullanıcıların switchlerin denetlemesini ve bağlı cihazları fiziksel varlık gerektirmeden her yerden yeniden başlatmasını sağlar. Ayrıca, yapılandırmayla ilgili sorunları otomatik olarak algılayıp çözerek sorunsuz çalışmasını daha da destekleyen bir Döngü Önleme Özelliği de bulunmaktadır. Switchlerini şirket içinde yönetme seçeneğine ihtiyaç duyanlar için bağımsız yönetim modu da mevcuttur. 

Hibya Haber Ajansı