Tekden Koleji öğrencileri Ahmet Kasap ve Tuna Altunbulak, okul yöneticileri ve öğretmenleri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulunarak, geliştirdikleri ‘Akıllı Sera’ projesinin sunumunu yaptı.

Öğrenciler, Başkan Büyükkılıç’ı makamında ziyaret ederek, enerji ve su tasarrufunu sağlayıp, mevsimi olmayan ürünleri yetiştirecek olan ‘Akıllı Sera’ projesi hakkında bilgiler verdi.

Öğrenciler, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Orta Anadolu Kariyer Fuarı’nda (ORAKAF'23) sergiledikleri Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda hazırlamış oldukları ‘Akıllı Sera’ projesinin sunumunu yaptı.

Projeyi ilgiyle inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Gerçekten geleceğin projesi, önemli ve anlamlı, hem ülkemiz hem de insanlığın geleceği açısından buna çok büyük bir ihtiyaç var.” dedi.

Projenin gelişmesi için destek vereceklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Bunu geliştirme yönünde çalışmamız lazım. Biz paydaş olalım. Tebrik ediyorum, sizin gibi geleceğimiz olan güzel yavrularımızı bağrımıza basıyorum. Daha nice projeler ortaya çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

Tekden Koleji Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Orhan da Orta Anadolu Kariyer Fuarı’na katıldıkları proje hakkında bilgiler vererek, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’miz bunu her yıl yapıyor. İşçi ve işvereni bir araya getirme anlamında güzel bir çalışma. Hem ilkokulda hem lisemizde yapmış olduğumuz projeler, TÜBİTAK ile ilgili çalışmalar var, en azından ilkokulumuzdan iki tane öğrencimizin güzel de hazırlıkları vardı, onları orada koyduk. İki gün boyunca öğrencilerimiz 200’e yakın sunum yaptılar.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı