Çin, 10 Ocak 2024 tarihinden itibaren yeni bir demiryolu işletme planını uygulamaya koymaya hazırlanıyor. Devlet Demiryolları İşletmesi tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yeni plan, ulaştırılacak yolcu ve taşınacak mal kapasitesini artırmayı hedefliyor. China State Railway Co, Ltd. (Çin Devlet Demiryolları), söz konusu plan çerçevesinde, tüm ülkede 233 ek yolcu treninin ilavesiyle toplam yolcu treni sayısının 11 bin 149'a çıkarılacağını açıkladı.

Yeni düzenleme sonrasında, ülkede toplam 22 bin 264 yük treni işleyecek. Bu sayı, mevcut duruma 40 kadar bir ek anlamına geliyor. İşletmeci şirket, bu düzenlemenin, tüm ülkede yeni demiryolu hatlarının açılması ve yeni garların yapılması da dikkate alınarak, Guangdong-Hong Kong-Macao Büyük Körfez Bölgesi ve Beijing-Tianjin-Hebei bölgesi gibi alanların bağlantısallığını güçlendirmeyi hedeflediğini belirtiyor.

Öte yandan, geçen yıl ülke genelinde demiryoluyla taşınan yolcuların sayısı 3 milyar 680 milyonu bularak tarihin en üst seviyesine ulaştı. Demiryoluyla taşınan ortalama günlük yolcu sayısı 10 milyonu aşarken, yolcuların en yoğun olduğu günde ise 20 milyon kişi demiryoluyla seyahat etti. Öte yandan geçen yıl demiryoluyla taşınan mal miktarı da 3 milyar 910 milyon tonu bularak yeni bir rekora imza attı.

Hibya Haber Ajansı