Buna göre, sekiz ana sektörden 3.000 KOBİ ile yapılan bir ankete dayanan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Gelişim Endeksi, yıl boyunca en yüksek 89,6 ve en düşük 88,9 ile bir önceki yıla göre 1,1 artışla 89 olarak kaydedildi ve son iki yıldaki endeks düşüşünü tersine çevirdi.

Çin ekonomisinin 2023'te genel olarak toparlanması, Çin'in KOBİ gelişim endeksinin toparlanmasının temelini oluşturdu. Çin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği Genel Sekreteri Xie Ji, yıl boyunca Çin'in KOBİ'leri desteklemek için bir dizi politika uyguladığını ve bu politikaların KOBİ'lerin kalkınma güvenini arttırdığını ve bu politikaların etkisini göstermeye devam ettiğini söyledi.

Xie'nin açıklamasına göre, yıl içinde sektörlerin alt endeksleri genel olarak olumlu bir eğilim gösterdi, genel yönetim, makroekonomik algı ve girdi endeksleri sırasıyla 1,9 puan, 1,8 puan ve 1,5 puan yükseldi.

Sekiz ana sektör açısından bakıldığında, yıl içinde ulaştırma, inşaat ve konaklama ve yiyecek içecek sektör endeksleri sırasıyla 1,5 puan, 1,4 puan ve 1,3 puan artarak sektörler arasında ilk üç sırada yer aldı.

Xie, "Tüketimin toparlanması turizm, seyahat ve yeme-içme taleplerinin hızlı bir şekilde toparlanmasına ve ilgili KOBİ'lerin gelişmesine yol açtı" dedi.

Hibya Haber Ajansı