Toplantıda Gaziantep ve ilçeler belediye başkan adaylarını da tanıtan Babacan, konuşmasında Gazeteciler Günü vesilesiyle basın özgürlüğüne, Gazze mitingi dönüşü yaşanan yumruklu saldırıya, gençlerin yöneltildiği öfke siyasetine değindi.

“Hiçbir gencimizi de biz bu ayrımcı siyasete teslim etmeyeceğiz” açıklamasını yapan Babacan, "Saldırıyı gerçekleştiren genç kardeşimize de sesleniyorum: Ege kardeşim, seni de, diğer genç arkadaşlarımızı da ayrımcı ideolojilere teslim etmeye hiç niyetimiz yok. İnşallah, bir an önce özgürlüğüne kavuşursun. Kavuşursun da yumruk yiyen İsmail Bey, sen ve ben, hep beraber oturup bir çay içeriz; Türkiye’nin bu toplumun zaten mayasında olan bildiği beraberliği tüm ülkeye inşallah gösterir. Otururuz ülkemizin yarınlarını konuşuruz. Buradan söz veriyorum Ege kardeşime; seni de hiçbir gencimizi de biz bu ayrımcı siyasete teslim etmeyeceğiz.” dedi.

Mücadelenin gençleri öfkeyle dolduran, onları kendi insanına düşman eden zihniyetle olduğuna dikkat çeken Babacan şunları söyledi:

“Bu kin, öfke, nefret dili şu anda Türkiye'de sosyal dokumuza çok büyük zarar veriyor. İşte yaşadık. Gazze mitinginden dönerken yumruklu saldırıya maruz kalan İsmail Bey'i hepimiz gördük. Saldırıyı gerçekleştiren genç kardeşimizi şöyle bir kenara ayırıyorum. Gençler hata yaparlar. Hatalarını savunmadan onlara doğru yolu göstermek bizim görevimiz. Bizim mücadelemiz gençlerle değil. Ama bizim mücadelemiz gençleri öfkeyle dolduran, onları kendi insanına düşman eden zihniyetle.”

Hibya Haber Ajansı