Çin Devlet Demiryolları İşletmesi’nden yapılan açıklamaya göre, ülkede demiryolları 2023 yılında 3,68 milyar yolcu taşıyarak yeni bir rekora imza attığını gösterdi. Yıl içinde yoğun günler arasında en kalabalık olan günde taşınan yolcu sayısı 20 milyonu aşarak tarihsel bir rekorun kırılmasına yol açtı. 

Öte yandan China State Railway Group Co, Ltd.  (Çin Devlet Demiryolları), yıl içinde ortalama tren yolcusu sayısının 10 milyonu geçtiğine işaret etti. Yine Devlet Demiryollarının 2023 yılı içinde taşıdığı 3,91 milyar tonluk yük de bir rekor oluşturuyor.

Ulaştırma sektörünün 2023 yılı toplam gelirleri, bir önceki yılın toplam gelirlerine kıyasla yüzde 39 oranında artış kaydederek 964,1 milyar yuana (135,8 milyar dolara) varmış bulunuyor. Böylelikle Çin demiryolları tarafından işletilen demiryolu ağının uzunluğu, 2023 yılı sonu itibarıyla, toplam 159 bin kilometreye çıkmış oldu. Bunun 45 bin kilometre kadarı da yüksek hızlı tren hattı. Sürekli ilerleyen demiryolu inşaatı ile Çin'in demiryolu şebekesi daha da yoğunlaştı ve yüksek hızlı demiryolu ağının ana hatlarının yaklaşık yüzde 80'i tamamlandı. Ayrıca, standart demiryolu ağı da sürekli olarak iyileştiriliyor.

Hibya Haber Ajansı