Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programda basın çalışanlarıyla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptıkları haberlerle kamuoyunu bilgilendiren gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Alinur Aktaş, çok zor ve kutsal bir görevi icra eden basın mensuplarının gerçekleri ortaya çıkarma ve toplumu aydınlatma sorumluluğu taşıdığını söyledi.

 Kamuoyu basın sayesinde doğru ve güvenilir bilgilere ulaşarak bilinçli kararlar alabildiğini belirten Başkan Aktaş, gelişen teknolojiyle birlikte iletişim kanallarının çeşitlendiğini ve değiştiğini ifade etti.

Sosyal medyanın yaygın kullanımıyla bilginin daha hızlı bir şekilde yayıldığını dile getiren Başkan Aktaş, “Modern ve dijital çağda doğru haber içeriklerine ve bilgilere ulaşmakta önemli. Basın mensuplarının önemi de bu noktada ortaya çıkıyor. Bu denli bilgi kirliliğinin içerisinde gerçeği araştırarak toplumu en doğru haberlerle buluşturmanız kıymetli. Bu bilinçle hareket eden tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum. BUSKİ’de yaşananlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirdim. Konuşmaktan başka hiçbir icraatı olmayanlar açıklamalarıma rağmen şahsımı itham etmeye çalışıyorlar.” dedi.

Aldığı sorumluluğun ve emanetin farkında olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “6 yıldır yürüdüğümüz bu yolda aynı umutla, heyecanla ve kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Heyecanlıyız, kararlıyız, kendimizden eminiz ve sakiniz. Bursa’nın sıkıntılarını ve bunların çözümlerini çok iyi bilen ruha, dinamizme ve ekibe sahibiz. Son 6 yılda borcumuzun bütçeye oranını yüzde 74 azalttık. İcraat üreterek sorunları gideriyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı