Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Başkanla Akşam Çayı’nın son programı için Beştelsiz Mahallesi’ndeydi.

Mahalle sakinlerinin istek ve önerilerini dinleyen Başkan Arısoy, gelecek 5 yıllık dönemde belediyecilik anlamında İstanbul’un parlayan yıldızı olmaya devam etmek için Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’la birlikte yola çıktıklarını söyleyerek, “Zeytinburnu için hayal ettiğimiz her projeyi, geçtiğimiz dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un büyük destekleri sayesinde hayata geçirmeyi başardık. Bakanımız şimdi de İstanbul için yönetime talip. Zeytinburnu’nda destek görmeyen ve aksayan projelerimizin devamı için yola çıktık. Birlikte çalışıp, hep birlikte başaracağız.” dedi.

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un seçim çalışmasına Zeytinburnu ziyareti ile başlamasının sorulması üzerine konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “5 yıl boyunca burada yaptığımız ve hayata geçirdiğimiz birçok büyük projede Murat Kurum Bakan’ımızın imzası var. Zeytinburnu’nun 20 yıllık hayali olan Millet Bahçesi, yerinde dönüşümü olmayan 20 parsel, Askeri Lojmanlardan kalan alana Çok Amaçlı Bir Etkinlik salonu alanın tahsisi, Beştelsiz Kentsel Dönüşüm Projesi, Telsiz Mahallesi, İETT Blokları, Arnavut Mevkii, Çırpıcı Mahallesi dönüşüm projelerinin gerçekleşmesinde kendilerinin çok büyük katkısı olmuştur. İlçemiz için en desteği, Abdi İpekçi Spor Salonu’nun inşası sürecinde mevcut İBB Başkanı ile karşı karşıya geldiğimiz dönemde vermiştir.” açıklamasında bulundu.

Geçen 5 yıllık dönem boyunca İBB’nin Zeytinburnu ile ilgili olarak göstermiş olduğu yönetim sürecine de değinen Başkan Arısoy, Zeytinburnu ile ilgili hiçbir talebe cevap alamadıklarını, özellikle büyükşehir belediyelerinin sorumluluğunda olan ulaşım, yol gibi temel hizmetlerde sistemin durmuş vaziyette olduğuna dikkat çekti.

Hibya Haber Ajansı