Dünyanın önde gelen teknoloji fuarı olan 2024 Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), 9-12 Ocak tarihleri arasında Las Vegas’ta düzenlendi. Yapay zekâ (AI), sürdürülebilir kalkınma ve hareketlilik, bu yılki fuarın moda sözcükleri olarak ortaya çıktı. Fuarın organizatörü Tüketici Teknolojileri Derneği’ne göre, bu yıl fuara 130 binden fazla ziyaretçi ve 4 bini aşkın şirket katıldı.
Bu yılki etkinliğe 1.115 Çinli şirket katıldı; bu, 493 şirketin katıldığı önceki yılki CES’e kıyasla kayda değer bir artışa işaret ediyor. Bu yılki etkinliğe katılan tüm şirketlerin dörtte birinden fazlasını oluşturan Çinli şirketlerin sayısı iki kattan fazla arttı. Hisense, Lenovo ve TCL gibi Çinli şirketler, çok çeşitli alanları kapsayan en son teknolojileri ve ürünlerini sergiledi. 
Qualcomm, IBM ve Intel gibi küresel teknoloji devlerinin yanı sıra 1.200’den fazla start-up da fuara katıldı, bu yıl mevcut start-up sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Katılımcılar yapay zekâ, robot teknolojisi, elektrikli araçlar, dijital sağlık, akıllı şehirler, sanal gerçeklik (VR), sürdürülebilir kalkınma, uzay teknolojisi ve diğer alanlardaki yenilikçi teknolojileri ve ürünleri sergiledi. Ayrıca tüketici elektroniği endüstrisindeki yeni teknolojiler, fırsatlar ve zorluklara odaklanan 200’den fazla forum da düzenlendi. 
 

Hibya Haber Ajansı