Dünya Ekonomik Forumu 2024 Davos toplantısının kapanışında konuşan Schwab, "Geleceğimize olan güveni, zorlukların üstesinden gelme kapasitemize olan güveni ve en önemlisi birbirimize olan güveni. Güven sadece bir duygu değildir; güven eyleme geçme taahhüdüdür, inançtır, umuttur" dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres de WEF Davos toplantısında, "Jeopolitik bölünmeler küresel sorunlara yönelik küresel çözümler etrafında bir araya gelmemizi engelliyor" ifadesini kullandı

Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Li Qiang, "Önyargıları bir kenara bırakmamız, farklılıklar arasında köprü kurmamız ve güven açığının üstesinden gelmek için hep birlikte çalışmamız elzemdir" sözlerine yer verdi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise, "Dünya tek bir dönüm noktasında değil, çoklu dönüm noktalarında bulunuyor" diye uyardı ve ülkeleri, "küresel işbirliğini her zamankinden daha fazla derinleştirmeye" çağırdı.

Dünya Bankası Başkanı Ajay S. Banga, küresel düzeyde yaşanan krizlerin birbiriyle bağlantılı olduğunu vurguladı ve "İklimi önemsemeden yoksulluğu ortadan kaldırmayı düşünemeyiz. Sağlık hizmetlerini düşünmeden yoksulluğu ortadan kaldırmayı düşünemeyiz. Gıda güvensizliği ve kırılganlığı düşünmeden yoksulluğu ortadan kaldıramayız" diye uyardı.

Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva ise, "Güzel ve küçük gezegenimizin geleceğinin bekçileri olma sorumluluğumuz var. Liderlerin benimsemesi gereken bir şey var; o da, popüler olmasa bile harekete geçme sorumluluğudur" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dünya liderlerine, barış ve güvenlik, istihdam ve karbonsuzlaştırma gibi karmaşık sorunları ele alma konusunda "gerçekçi ama iyimser olma" çağrısı yaptı ve "Bir şeyleri değiştirebilecek kararların bizim elimizde olduğuna gerçekten inanıyorum" diye ekledi.

Artan jeopolitik gerilimlerin ortasında, dünyanın dört bir yanından 3.000'e yakın politikacı, işletme yöneticisi, uluslararası örgüt ve sivil toplum lideri, akademisyen ve yenilikçi, güven temelini yeniden inşa etmek, yeni fikirler üretmek ve insanlar, ekonomiler ve gezegen için sonuçları iyileştirebilecek ortaklıklar geliştirmek üzere Dünya Ekonomik Forumu 54. Yıllık Toplantısı için bir araya geldi.

WEF 2024 Yıllık Toplantısı sırasında 450'den fazla oturum ve atölye çalışması gerçekleştirilerek birçok perspektifte diyalog, tartışma ve uyum sağlandı. Hafta boyunca Forum ve ortakları ayrıca, coğrafyalar ve sektörler arasında çok yıllı işbirliği için devam eden platformlar olarak hizmet veren 50'den fazla yüksek etkili girişimi başlattı veya geliştirdi.

Hibya Haber Ajansı